Kalandozás a Szentgáli-kőlikban

Időpont: 2017. április 22. - 2017. április 23.

Helyszín: Szentgáli-kőlik barlang, Szentgál

Ár: 3.000 Ft/felnőtt, 2.500 Ft/10-18 éves gyerek; csoportos jelentkezés esetén (20 főtől): 2.500 Ft/felnőtt, 2.000 Ft/10-18 éves gyerek

Találkozó időpontja: 9.30

Találkozó helye: Szentgál, Fő út 72., bázisépület, parkoló, GPS: 47.111612, 17.734616

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy izgalmas, overallos barlangtúrára a Szentgáli-kőlik barlangba.

A túra során egy föld alatti időutazásra hívjuk. Ha szakvezetésünkkel ellátogat a Szentgáli-kőlikba, nem csupán egy izgalmas kalandtúra résztvevője lesz, de évmilliók változatos földtörténeti eseményeivel, illetve – az egyedülálló régészeti leletanyagnak köszönhetően – a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életének történetével is megismerkedhet. 

Képzett és tapasztalt barlangi túravezetők kíséretében vehetnek részt egy testet-lelket megmozgató, izgalmas barlangi alap kalandtúrán a Szentgáli-kőlikban (10 éves kortól), ahol néhol csupán négykézláb vagy kicsit hasoncsúszva, kúszva-mászva tud majd haladni, természetesen a túravezetők segítségével, barlangi túrafelszerelésben.

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Szentgál bázisépület – Szentgáli-kőlik bejárata – alap túra: Felső-terem – Régész-járat – Bejárati-akna – Nagy-terem – Travi-folyosó – Alsó-terem – Bagolyvár – Új-terem, majd ugyanarra vissza – Szentgál, bázisépület
Az indulás a bázisépülettől lesz az átöltözés után, a barlang Szentgál falutól kb. 2 km-es, 20 perces könnyű sétával érhető el. 
Lehetőség van Szentgál falutól a barlangig és vissza egy hangulatos lovaskocsizással is megtenni az utat, melynek díja 500 Ft/fő. A lovaskocsizás igényét kérjük előre jelezni!
Barlangtúra (alap túra) hossza: kb. 150 méter 
Barlangtúra időtartama: kb. 1,5-2 óra
Barlangtúra nehézsége: közepes-nehéz, barlangi overallban, fejlámpával, védősisakkal (melyeket a túra szervezői biztosítanak)
Fizetési mód: előzetes átutalással - 3.000 Ft/felnőtt, 2.500 Ft/10-18 éves gyermek, csoportos jelentkezés esetén (20 főtől): 2.500 Ft/felnőtt, 2.000 Ft/10-18 éves gyermek

Előzetes jelentkezés: időpont, létszám, korosztály, mobilszám és cím megadásával szükséges, módja: telefonon vagy e-mailen (telefonos elérhetőség megadásával) Jelentkezéshez az alábbi adatok megadása szükséges: http://bfnp.hu/hu/hogyan-jelentkezzunk
A jelentkezéseket nyomon lehet követni naptárunkban

Jelentkezési határidő: 2017. április 20. (csütörtök), 16:00

Igény esetén indítunk még egy túrát délután is! 

Jelentkezés: 
Németh-Bakos Judit turisztikai referens
tura@szentgali-kolik.hu
+36 87 555-282, +36 70 682 4340 (munkanapokon 8-16 óra között)

Szükséges felszerelés: kényelmes alsóruházat és pulóver a barlangi overall alá (pl. melegítő), igény szerint vékony cérna vagy gumis munkáskesztyű, túracipő/bakancs vagy gumicsizma, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék + 0,5-1 liter víz kézmosáshoz.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő viselése ajánlott.
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. 
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely

Kapcsolódó látogatóhelyek