Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

  • Nagy István agrárminiszter átadja az elismerést Károly Margit részére
  • Dr. Nagy István agrárminiszter
  • Az október 23-i ünnepség résztvevői
  • A díjazottak

Ma is szükség van az 1956-os hősök hitére. 1956 egy igazodási és különleges erkölcsi, szellemi tájékozódási pont az egész magyar nemzet számára

– jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen, kedden, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A miniszter a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23-a mindenki szabadságát jelenti, azoknak a szabadságát, akik magukat nem pusztán egyénként, de közösségként, sőt nemzetként határozzák meg, ragaszkodnak a nyelvükhöz, egyedülálló kultúrájukhoz, és hazának élik meg szülőföldjüket, határon innen és túl.

A tárcavezető rámutatott, hogy a magyar mezőgazdaság a kihívások ellenére folyamatosan biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport. Az agrárium nemzetstratégiai ágazat lett, amelyben a siker egyik záloga az ágazati szereplők közötti összefogás, hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy a történelmi léptékű aszály, a közelünkben dúló háborús konfliktus és az elhibázott uniós politika hatására kibontakozó gazdasági és energiaválság sem akadályozza a magyar agráriumot a helytállásban.

Nagy István az ünnepség keretében kitüntetéseket adott át. Kiemelte, a napjainkra jellemző rendkívüli időkben különös súlya van annak, ha szép számmal akadnak olyanok, akik minden nehézség ellenére hisznek magukban, és tudásukat felhasználva kiemelkedő munkát végeznek. A díjazottak teljesítménye nemcsak őket és a szűkebb környezetüket gazdagítja, hanem az egész nemzetet szolgálja a példamutatásukon keresztül - szögezte le a tárcavezető.

A kitüntetettek névsora ide kattintva érhető el.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Károly Margit, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság csoportvezető helyettese részére, a Tapolcai-tavasbarlangban végzett idegenvezetői munkájáért, valamint elhivatott környezeti nevelési tevékenységéért.

Gratulálunk!

Forrás: AM Sajtóiroda
Fotók: Pelsőczy Csaba

Az eredeti cikk elérhető IDE kattintva.

Scroll to top