Kőrösi Csoma Sándor-díjat kapott dr. Kopek Annamária

  • Dr. Kopek Annamária átveszi az elismerést
  • A hét idei díjazott

A díj a turizmus szakma legmagasabb állami kitüntetése, amelyet 2019-ben hívott életre a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére.

Az elismerést olyan személyek kaphatják meg, akik tevékenységükkel előbbre viszik Magyarország turizmusát. A díjalapító szándéka szerint életművük, munkájuk és értékteremtő életük példát mutat a szakma és a jövő generációja számára.

2020-ban a pandémia sok más mellett a díj átadását is felülírta, de idén ismét lehetőség nyílt a díjak átadására. Maga a díj egy látványos alkotás, amely a névadó világhírű utazó, nyelvtudós Kőrösi Csoma Sándor életútjához kapcsolódóan egy vándorbotot ábrázol, rajta a következő idézettel: „Keressetek, kutassatok...".

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a pénteki díjátadón köszönetet mondott a turisztikai szektor képviselőinek, amiért a járvány legnehezebb hónapjaiban is helytálltak. Kiemelte: a turizmus a magyar gazdaság egyik tartóoszlopa, a kormány ezért is segítette minden lehetséges eszközzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazat mielőbbi talpra állását, hogy az újrainduláskor a legjobb pozícióból tudjon startolni a nemzetközi versenyben. Elmondása szerint a járvány első évében 800 milliárd forintnyi támogatást kapott a hazai turizmus-vendéglátás ágazat, ami európai szinten is kiemelkedő. A belföldi turizmus idén a legerősebb nyarát zárta 15 millió vendégéjszakával, ami 16 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Az idei díjazottak egész életüket feltéve azon dolgoztak, hogy "ne csak mi, hanem az egész világ tudja: Magyarország jó hely" – tette hozzá.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese arról beszélt, a 2021-es kitüntetések odaítélése jelzi azt is, hogy az ágazat újraindult, ami többek között a díjazottak szakmai tevékenységének is köszönhető. Szavai szerint most, amikor a járvány miatt kialakult válság hatására a munkaerő az egyik legkomolyabb kihívás a turizmusban, különösen fontos a kiemelkedő szakemberek teljesítményének elismerése. A turizmusban dolgozók közös eredménye, hogy az ágazat már jó úton halad, hogy visszaépítsék a 2019-es szintet. Ugyanezért fontos, hogy a szakma presztízse is helyreálljon, a fiatalok és pályakezdők számára továbbra is népszerűsíteni kell a turizmus-vendéglás szépségeit, ennek érdekében számos kampányt is indítottak az elmúlt időszakban. A humánerőforrás az a szoftver, ami az alapja a minőségi szolgáltatásoknak, a bizalom visszaépítésének, s a turisták megnyerésének – fogalmazott.

A köszöntők után az elismeréseket Dömötör Csaba és Könnyid László közösen adták át az idei díjazottaknak.

(...)

Nagydíj kategóriában elismerésben részesült többek között

dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztályának nyugalmazott vezetője a Balaton-felvidék természeti értékeinek turisztikai szempontok szerinti fejlesztéséért és bemutatásuk kidolgozásáért, tapasztalatának és tudásának az ökoturisztika terén történő kimagasló hasznosításáért, a turizmus szakmai és a környezeti nevelés területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Gratulálunk!

Az eredeti cikk elérhető IDE kattintva.

Forrás: turizmus.com

Scroll to top