A Grassland-HU LIFE IP által meghirdetett, "A gyepek titkai" fotópályázat vándorkiállítás

  • A gyepek titkai fotópályázat I. helyezettje
  • A gyepek titkai fotókiállítás
  • A gyepek titkai fotókiállítás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő "A gyepek titkai" fotópályázat vándorkiállításra.

A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

A mérsékelt övi gyepek a leginkább veszélyeztetett, de a legkevésbé védett élőhelytípusok a világon. Kevesen tudják, hogy fajgazdagságuk, biológiai sokféleségük a trópusi esőerdőkével vetekszik.

Hazánk első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a GRASSLAND-HU azt a célt tűzte ki, hogy a gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetét javítsa, és hosszú távon megőrizze.

A GRASSLAND-HU keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a projektben résztvevő nemzeti park igazgatóságok és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hagyományteremtő szándékkal fotópályázatot hirdettek. A pályázatra 149 alkotó több mint 600 fényképpel nevezett.

A beérkezett pályaművek közül választotta ki a héttagú zsűri a legjobb harmincat, valamint az első három helyezettet. Ezekből állt össze az országjáró vándorkiállítás anyaga, amely 2021. július 1-től július 31-ig a Kis-Balaton Látogatóközpontban lesz látható.

Kapcsolódó projekt: „A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával”, LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018) projekt.

Helyszín: Kis-Balaton Látogatóközpont

GPS: 46.700197, 17.238187

További információ a programról:

http://grasslandlifeip.hu/node/130

Kovács Hajnalka projekt koordinátor / BfNPI

+36 70 469 2293
kovacshajnalka kukac bfnp pont hu

Scroll to top