"Csemetétől a famatuzsálemig" őszi erdőtúra a Kerka mentén 2021-09-25

Várjuk az érdeklődőket 2021. szeptember 25-én (szombat) 9.00 órakor kezdődő térítésmentes erdőtúránkon. A résztvevők hallhatnak a fák növekedéséről, életciklusairól, az erdőben betöltött szerepükről, a hozzájuk szorosan kötődő rovar-, madár- és gombavilágról.

A túra során a résztvevők megismerkedhetnek a helyszínen található erdő látnivalóival. Őszi arcát ismerhetik meg az erdőnek. Hallhatnak a fák növekedéséről, életciklusairól, az erdőben betöltött szerepükről, a hozzájuk szorosan kötődő rovar, madár és gombavilágról. Mód nyílik az öreg fák kerületének és magasságának megmérésére. Az árnyas lombok miatt a fotózni vágyók készüljenek gyengébb fényviszonyokra.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet, túracipő, vagy bakancs, (kullancs ill. szúnyogriasztó).


Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

További információ a programról:
Schneidler Viktor / Nyugat-Zala Tájegység / Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

schneidlerviktor (@) bfnp (.) hu

+36 70 469 2287

Google térkép

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek. Köszönjük!

Scroll to top