Csopaki csatangolás kövek, malmok és pincék bűvöletében

Rövid geotúránk során ellátogatunk a Csopak felett emelkedő Csákány-hegy hangulatos erdővel borított különleges sziklavilágába, ahol természetes előfordulásban köszönnek vissza a falu házainak építőkövei.

Útba ejtjük a kora középkori kövesdi templomromot, a Plul- malmot, visszafelé pedig az Olaszrizling tanösvényen sétálva gyönyörködhetünk a Balatonra nyíló panorámában. Az útnak ezen a szakaszán lehetőség van betérni a híres csopaki borvidék pincéinek egyikébe.

A geotúrák külön érdekessége, hogy egyben időutazás is: ezúttal ellátogatunk a földtörténeti középidő triász időszakába, amikor területünk a Tethys-óceán aljzata volt az Egyenlítő vidékén. Megidézhetjük a végtelen víztömeget, a zöldellő nyitvatermő erdőket, dinoszauruszokat, és ősmadarakat hátán hordó szigetvilágával, élettől nyüzsgő zátonyait, és nem félünk leszállni mélységeibe, a sötétség birodalmába sem, ahol a tengeralatti vulkánosság bíbor színben izzó lávakígyói vezetnek minket.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16 óráig!

Jelentkezés és részletes információ:

Sárdy Julianna ökoturisztikai munkatárs, geotúra-vezető
+36304910061
sardy1 kukac bfnp pont hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Scroll to top