E-kerékpár túra / „Balaton Riviéra nagy kör” 2021-09-24

  • E-kerékpár túra / „Balaton Riviéra nagy kör”
  • E-kerékpár túra / „Balaton Riviéra nagy kör”
  • E-kerékpár túra / „Balaton Riviéra nagy kör”
  • E-kerékpár túra / „Balaton Riviéra nagy kör”

Fedezze fel a Balaton-felvidék természeti szépségeit és épített örökségét szakvezetett e-bike túránkon 2021. szeptember 24-én (péntek) 9.30 órától! Jelentkezés: előző nap 16 óráig.

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. A „római úton” egyenesen Vörösberénybe tekerünk, ahol az ország egyik legrégebbi középkori erődtemplomát csodálhatjuk meg. A Malom-völgy vadregényes szurdokjában kanyargós patakmeder, forrás kilépések és hatalmas öreg fák világában tekerhetünk és megcsodálhatjuk Szentkirályszabadja „kapuőrét” a misztikus atmoszférát árasztó Ember-sziklát. A kastély, a gyönyörű templomok, a tájház érintésével az egykori Veszprém-Almádi festői szépségű vasútvonalán kerekezünk vissza a Balaton partjára, majd Csopakra.

Foglalás és határidő: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján szeptember 23. 16:00-ig!

Információ és foglalás:

Sárdy Julianna
+36 30 491 0061
sardyjulia kukac bfnp pont hu

Minimális szintmagasság: 90 m, maximális szintmagasság: 227 m

Teljes emelkedés: 225 m, teljes ereszkedés: 217 m

Útvonal: Csopak, BfNPI székház – 2. Paloznak – Lovas – Felsőörs – 3. Balatonalmádi-Vörösberény erődtemplom – 4. Malom-völgy – 5. Szentkirályszabadja – 6. Vödör-völgy – 7. Remete-völgy – 8. Határ-étterem – 9. Csopak, BfNPI székház

Túra nehézsége: közepes: változó nehézségű terepen aszfaltozott kerékpárúton/mellékutakon + 2 km hosszan erdei földúton (Malom-völgyi szakasz)

Teljes képernyős nézet megtekintése

Részvételi feltételek:

- Az e-kerékpárok kizárólag túravezetéssel vehetők igénybe, amelynek keretében a természeti és tájképi értékek, épített örökség kerülnek bemutatásra.

- Túránként minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.

- A minimum korhatár 14 év!

- Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel.

- A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul! A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!

- Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 30 perccel érkezzen a helyszínre.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő láthatósági mellénnyel ellátott kerékpáros túraöltözet, lehetőleg saját bukósisak, innivaló, ennivaló igény szerint. Bukósisakot szükség esetén biztosítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kedvezőtlen időjárás miatt a meghirdetett túra elmaradhat! Esőnapot nem tartunk. A lefoglalt túra más meghirdetett túrára átvihető! A szolgáltatás szabályait tartalmazó igazgató utasítás letölthető: a kapcsolódó tartalmaknál.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!

Scroll to top