E-kerékpár túra / Dörgicse-kör 2022-08-18

  • E-kerékpár túra / Dörgicse-kör
  • E-kerékpár túra / Dörgicse-kör
  • E-kerékpár túra / Dörgicse-kör

Csatlakozzon hozzánk 2022. augusztus 18-án (csütörtökön) 15 órakor és pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. Balatonudvariban a szív alakú sírkövek, Dörgicsén a Levendárium és a mellette levő Árpád-kori „ikertemplom” nyújt különleges élményt. Vászoly, Pécsely és Szőlős egyedi hangulatú faluközpontjai után a Balatonfüredhez tartozó középkori Siske és Arács és Csopak ősi település központjainak érintésével zárjuk a bringakört.

Foglalás: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján augusztus 17-én 16:00-ig!

Információ és foglalás:

Somlai Szilárd
+36 30 4910 104
somlaiszilard kukac bfnp pont hu

Minimális szintmagasság: 90 m, maximális szintmagasság: 227 m

Teljes emelkedés: 225 m, teljes ereszkedés: 217 m

Útvonal: 1. Csopak, BfNPI székház – 2. Örvényes, Vízimalom – 3. Balatonudvari, szív alakú sírkövek – 4. -Dörgicse, Kisdörgicsei-templomrom – 5. Vászoly, faluközpont – 6. Pécsely, faluközpont – 7. Balatonszőlős faluközpont – 8. Balatonfüred, Papsoka templomrom – 9. Balatonfüred, Arácsi központ – 10. Csopak, Csonkatorony – 11. Csopak, Kövesdi-templomrom – 12. Csopak, BfNPI székház

Túra nehézsége: közepes: változó nehézségű aszfaltozott kerékpárúton/mellékutakon

Teljes képernyős nézet megtekintése

Részvételi feltételek:

- Az e-kerékpárok kizárólag túravezetéssel vehetők igénybe, amelynek keretében a természeti és tájképi értékek, épített örökség kerülnek bemutatásra.

- Túránként minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.

- A minimum korhatár 14 év!

- Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel.

- A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul! A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!

- Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 30 perccel érkezzen a helyszínre.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő láthatósági mellénnyel ellátott kerékpáros túraöltözet, lehetőleg saját bukósisak, innivaló, ennivaló igény szerint. Bukósisakot szükség esetén biztosítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kedvezőtlen időjárás miatt a meghirdetett túra elmaradhat!

Esőnapot nem tartunk. A lefoglalt túra más meghirdetett túrára átvihető! A szolgáltatás szabályait tartalmazó igazgatói utasítás letölthető a Kapcsolódó tartalmaknál.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek. Köszönjük!

Scroll to top