E-kerékpár túra / Tihany-kör 2021-05-24

  • E-kerékpár túra / „Tihany”
  • E-kerékpár túra / „Tihany”
  • E-kerékpár túra / „Tihany”
  • E-kerékpár túra / „Tihany”

Korszerű elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva kívánjuk bemutatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és kulturális szépségeit. Csatlakozzon hozzánk 2021. május 24-én (hétfő) 9.30 órakor, pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján, Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. A Tihanyi Hajóállomás érintésével a Levendula Ház rövid pihenőre, a Belső-tó egy kis sétára ad alkalmat („ürge-les”, vizes élőhely, szürkemarhák). A Szélmarta-sziklák és a levendulás lebilincselő látványa után két kora középkori templomot is megnézünk. Visszafelé átkerekezünk Aszófő és Balatonarács festői központján, majd Csopakon két további Árpád-kori templom zárja a látványosságok sorát.

A szakvezetett e-kerékpár túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

Foglalás és határidő: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján május 23-án 12:00-ig!

Információ és foglalás:

Somlai Szilárd
+36 30 4910104
somlaiszilard kukac bfnp pont hu

Minimális szintmagasság: 77 m, maximális szintmagasság: 168 m

Teljes emelkedés: 91 m, teljes ereszkedés: 91 m


Útvonal: 1. Csopak, BfNPI székház – 2. Tihany Hajóállomás – 3. Levendula Ház és Belső-tó – 4. Szélmarta-sziklák és Levendulás – 5. Apáti-templom– 6. Aszófő-Kövesdi templomrom - Aszófő, faluközpont – 7. Balatonfüred, Papsoka templomrom – 8. Balatonfüred, Arácsi központ – 9. Csopak, Csonkatorony – 10. Csopak, Kövesdi-templomrom – 11. Csopak, BfNPI székház

Útvonal az uMAP térképen

Túra nehézsége: könnyű: aszfaltozott kerékpárúton/mellékutakon

Részvételi feltételek:

- Az e-kerékpárok kizárólag túravezetéssel vehetők igénybe, amelynek keretében a természeti és tájképi értékek, épített örökség kerülnek bemutatásra.

- Túránként minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.

- A minimum korhatár 14 év!

- Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel.

- A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul! A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!

Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 30 perccel érkezzen a helyszínre.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő láthatósági mellénnyel ellátott kerékpáros túraöltözet, lehetőleg saját bukósisak, innivaló, ennivaló igény szerint. Bukósisakot szükség esetén biztosítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kedvezőtlen időjárás miatt a meghirdetett túra elmaradhat! Esőnapot nem tartunk. A lefoglalt túra más meghirdetett túrára átvihető! A szolgáltatás szabályait tartalmazó igazgató utasítás letölthető a kapcsolódó tartalmak alatt.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek. Köszönjük!

Scroll to top