E-kerékpár túra / Tihany-kör 2021-11-06

  • E-kerékpár túra / Tihany-kör
  • E-kerékpár túra / Tihany-kör
  • E-kerékpár túra / Tihany-kör
  • E-kerékpár túra / Tihany-kör

Korszerű elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva kívánjuk bemutatni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természeti és kulturális szépségeit. Csatlakozzon hozzánk 2021. november 6-án (szombat) 9.30 órakor, pattanjon nyeregbe, hogy valódi élményt éljen át e gyönyörű tájban!

A nemzeti park munkatársa által vezetett körtúra kiindulópontján,Csopakon, az Angolkisasszonyok egykori nyaralójáról tudhatunk meg érdekességeket. A Tihanyi Hajóállomás érintésével a Levendula Ház rövid pihenőre, a Belső-tó egy kis sétára ad alkalmat („ürge-les”, vizes élőhely, szürkemarhák). A Szélmarta-sziklák és a levendulás lebilincselő

látványa után két kora középkori templomot is megnézünk. Visszafelé átkerekezünk Aszófő és Balatonarács festői központján, majd Csopakon két további Árpád-kori templom zárja a látványosságok sorát.

Foglalás: A túravezető e-mail címére elküldött kitöltött „jelentkezési lap és nyilatkozat” alapján november 5. 16:00-ig!

Információ és foglalás:

Sárdy Julianna
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36304910061
sardyjulia kukac bfnp pont hu


Minimális szintmagasság: 77 m, maximális szintmagasság: 168 m

Teljes emelkedés: 91 m, teljes ereszkedés: 91 m


Útvonal: 1. Csopak, BfNPI székház – 2. Tihany Hajóállomás – 3. Levendula Ház és Belső-tó – 4. Szélmarta-sziklák és Levendulás – 5. Apáti-templom– 6. Aszófő-Kövesdi templomrom - Aszófő, faluközpont – 7. Balatonfüred, Papsoka templomrom – 8. Balatonfüred, Arácsi központ – 9. Csopak, Csonkatorony – 10. Csopak, Kövesdi-templomrom – 11. Csopak, BfNPI székház

Teljes képernyős nézet megtekintése

Túra nehézsége: könnyű: aszfaltozott kerékpárúton/mellékutakon

Részvételi feltételek:

- Az e-kerékpárok kizárólag túravezetéssel vehetők igénybe, amelynek keretében a természeti és tájképi értékek, épített örökség kerülnek bemutatásra.

- Túránként minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.

- A minimum korhatár 14 év!

- Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel.

- A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul! A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!

- Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 30 perccel érkezzen a helyszínre.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő láthatósági mellénnyel ellátott kerékpáros túraöltözet, lehetőleg saját bukósisak, innivaló, ennivaló igény szerint. Bukósisakot szükség esetén biztosítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kedvezőtlen időjárás miatt a meghirdetett túra elmaradhat! Esőnapot nem tartunk. A lefoglalt túra más meghirdetett túrára átvihető! A szolgáltatás szabályait tartalmazó igazgató utasítás a letöltéseknél található.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
Iratkozzon fel hírlevelünkre online, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.

Köszönjük!


Scroll to top