Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából: Rejtőzködő pataklakók megfigyelése 2022-05-24

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Csopakra, egy kellemes sétára, játékos foglakozásra a Pele-körútra május 24-én (kedden) 9.30 órakor!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park 25 éve került kihirdetésre. A korábbi tájvédelmi körzetek összeolvadásából jött létre, a Balaton északi partján a Tihanyi-félszigettől a Kis-Balatonig. Ebből az alkalomból programsorozatot hirdetünk. Jöjjön el hozzánk, legyen részese Ön is!

1909. május 24-én alakultak meg az első európai nemzeti parkok Svédországban, mindjárt kilenc. Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999. év óta ennek emlékére minden év május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Az ösvény jelképe a kertjeinket és padlásainkat is jól ismerő nagy pele. Interaktív, játékos séta elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilág észlelésére törekszik. Az ösvény bemutatja patakjaink tisztaságának, szennyezettségének indikátorait, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is.

A program térítésmentes, azonban bejelentkezés szükséges 2022. május 21. 12.00 óráig!: somlaiszilard(@)bfnp(.)hu

Maximális létszám 15 fő.

Szükséges felszerelés: Időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, ivóvíz.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a programon mindenki saját felelősségére vesz részt!

További információ:
Somlai Szilárd oktatási munkatárs
+36 30 491 0104
somlaiszilard(@)bfnp(.)hu

Scroll to top