Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából: Vizsgálódás vízben, kertben!

Május 25-én (kedd) egy térítésmentes kellemes sétára, játékos foglalkozásra várjuk az érdeklődőket Csopakra. Jelentkezni május 21-ig lehet.

Az ösvény jelképe a kertjeinket és padlásainkat is jól ismerő nagy pele. Interaktív, játékos séta elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilág bemutatására törekszik. Az ösvény bemutatja patakjaink tisztaságának, szennyezettségének indikátorait, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is. Mintakertben az évszaknak megfelelő zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények is helyet kaptak.

A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

A programra jelentkezés szükséges 2021. május 21. 12.00 óráig!

Maximális létszám 15 fő.

Találkozás helye: 8229 Csopak, Kossuth u. 16.
GPS: 46.97627,17.92853

A részvétel ingyenes!

Szükséges felszerelés: Időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, ivóvíz

Felhívjuk figyelmüket, hogy a programon mindenki saját felelősségére vesz részt!


1909. május 24-én alakultak meg az első európai nemzeti parkok Svédországban, mindjárt kilenc. Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999 óta ennek emlékére minden év május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Információ:

Somlai Szilárd oktatási munkatárs, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

+36 30 491 0104
somlaiszilard kukac bfnp pont hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Scroll to top