Geotúra és családi vetélkedő a Halom-hegyi vulkános tanösvényen

  • Halom-hegy
  • Halom-hegy
  • Halom-hegy
  • Halom-hegy
  • Halom-hegy
  • Halom-hegy
  • Halom-hegy

Május 15-én (szombat) túrára és terepi társasjátékra várjuk a résztvevőket. Jelentkezés a térítéses programra: előző nap 16.00 óráig.

A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.

További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

A Család Nemzetközi Napja (május 15.) alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egy vadonatúj programot mutat be, amely iskolás csoportok, csapatépítő tréningek, kerékpáros túrázók számára egyaránt kiváló, egész éven át megrendelhető programlehetőség.

A helyszín a Mencshelyhez tartozó Halom-hegy, ahol egy interaktív geosétával vesszük birtokba a Vulkán-tanösvényt és a Kossuth-kilátót. A programot egy közös terepi társasjátékkal koronázzuk meg: az egykori bazaltbánya köveiből kirakott, 70 lépéssel körüljárható, Balaton formájú játéktéren mérkőzhetnek meg a csapatok, ahol kiderül ki mennyi információt gyűjtött közös 30 perces vulkánjáró expedíciónk során. Természetesen Fortuna segítségére is szükségünk lesz, hiszen dobókockával dobunk! Az akciókártyák kiszámíthatatlan eseményeket rejtenek, mint például "Lávafolyam" vagy "Mérges gázok a levegőben". Az Ügyességi feladatok is próbára tesznek minket!

A program időtartama: interaktív geoséta 45 perc, terepi társasjáték 45 perc

A találkozás helye GOOGLE TÉRKÉPEN

A túra útvonala uMAP térképen:

Teljes képernyős nézet megtekintése


Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36 30 491 0061
sardyjulia kukac bfnp pont hu

Halom-hegyi Vulkán tanösvény ismertető füzet ld. Letöltések

További információ a Vulkán tanösvényről

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!


Scroll to top