Keleti kilátások túra

  • Panoráma Tapolcai-medence
  • Keleti kilátások

Szereti a kihívásokat? Jöjjön el szeptember 12-én (szombat) 25 km-es, 9 órás túránkra a Keszthelyi-hegységbe! Térítésmentes programunkra nem szükséges előzetesen jelentkezni.

A Keszthelyi-hegységben hirdetett túráink többsége 20 km körüli távot jár be. A hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túrákat a terület természetvédelmi őre vezeti.

A Szépkilátótól induló körtúra során a Keszthelyi-hegység dolomittömbjének keleti területeivel ismerkedhetnek meg a túrázók.

Bemelegítésként a Batsányi-kilátóhoz kapaszkodunk fel, majd megmásszuk a Márványkőfejtő-hegyet, hogy feljussunk az Edericsi-fennsíkra. A megfogyatkozó vízkészleteinket a Szent Miklós-forrás hűs vizével tudjuk pótolni, majd a Lesencefalu feletti hegyről gyönyörködhetünk a Tapolcai-medence tanúhegyeinek látványában. Az erdők szélében vezető út szép lassan ismét felkapaszkodik az Edericsi-fennsíkra, ahol aknabarlangokat rejtő, tölcsér alakú víznyelők között kanyarog az ösvény a Sipostorok bejáratáig. Miután leereszkedtünk a hegy lábához, a Bece-hegy szőlői és gyümölcsösei között ballagva, a Szigligeti-öböl vizén megcsillanó napsugarak játéka kápráztatja szemünket, míg vissza nem érünk a Szépkilátóhoz.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet és lábbeli, enni-innivaló, esőkabát, távcső

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Nehézségi fok: könnyű / közepes / nehéz

Részletes információ:
Sinka Gábor természetvédelmi őr
+36304910063
sinkagbr kukac gmail pont com

Scroll to top