Kerka-Mura-Vízimuri 2022-05-28

  • Kerka-Mura Vízimuri logója
  • Evezés a Vízimurin
  • Evezés a Murán
  • A Mura kanyarulatai madártávlatból
  • Már az első Vízimuri is nagy sikerrel zajlott

2022-ben 25 éves a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és 15 éves a Mura-menti Tájvédelmi Körzet. Az idén immár harmadszorra megrendezésre kerülő Kerka-Mura Vízimuri e két jeles jubileum ünneplésére is alkalmat ad.

Eddig két alkalommal, 2018. és 2019. júliusában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által vállalt feladatként valósult meg a Kerka-Mura Vízimuri elnevezésű térségi jelentőségű rendezvénysorozat, az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Programban támogatást nyert PaNaNet+ projekt keretében. Az első két vízifesztivál tapasztalatai alapján valós igény van az ilyen jellegű, aktív szabadidős kínálatra.

A 2022. évi, harmadik Kerka-Mura Vízimuri rendezvény a Zala Megyei Önkormányzat által vállalt feladatként az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program forrásaiból támogatott „Development and Protection of the Transboundary Biosphere Reserve Mura-Drava-Danube” című, Riverside rövid című, HUHR/1901/2.2.1/0122 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, együttműködésben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal.

A rendezvény a Mura és Kerka folyók természeti értékeit, valamint az itt élő emberek hagyományait mutatja be. Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő 5 és 8 fős csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés: 2022. május 27. péntek éjfélig, előzetes online regisztráció keretében. Hogy elkerüljük a természet túlzott zavarását, ezért a szervezők limitálták a csapatok számát: 10 db 4-6 fős és 12 db 6-8 fős csapat nevezhet. A jelentkezés feltétele a betöltött 10 éves életkor. A Mura határfolyó jellege miatt hozzanak magukkal érvényes útlevelet vagy személyi azonosító okiratot.

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Szervező: Pisztráng Kör Egyesület
Fűzfa Veronika
E-mail: info (@) pisztrangkor (.) hu

A program részletei a szervező honlapján olvashatóak. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön a szervező honlapján, illetve a megadott elérhetőségeken!

A találkozás helye: Kerkaszentkirály, Természet Háza.

Időpont: 2022. május 28.

Plakát letölthető a "Letöltések" alatt.

A Kerka-Mura Vízimuri rendezvény és jelen dokumentum az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. A tartalma kizárólag a Zala Megyei Önkormányzat felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.

Scroll to top