Színes-köves geotúra a Káli-medence kapujában 2022-07-02

Július 2-án (szombat) 10 órakor induló geotúránk során a Balaton-felvidék ikonikus kőzete: a Vörös homokkő nyomába eredünk a csodálatos szépségű Káli-medencében.

Geotúránk során elsőként az egykor az Egyenlítő vidékén időző vörös sivatag köveit csodálhatjuk meg a balatonrendesi bánya gigantikus, marsbéli tájat idéző amfiteátrumában.

Kis idő múlva már a fonyódi és boglári kettős várhegy kúpjaiban gyönyörködhetünk a szőlők magasságában, majd betérünk egy kráterekre emlékeztető mélyedéseket rejtő erdőbe.

Kővágóörs határában a terület jellegzetes vörös és fehér homokkövei gyakorlott kezek rakta kerítésekben és művészien megépített parasztházakban köszönnek vissza ránk.A falu mindkét végén megcsodálhatunk egy-egy kőtengert, ahol felidézhetjük a 10 millió éve még itt csillogó Pannon-tó különleges világát.

A túra fináléja a Fülöp-hegyi kilátó, ahonnan gyönyörködhetünk a mindössze 5000 éve létező fiatal Balaton nyári fényeket tükröző vizének látványában.

FIGYELEM: On line jegyvásárlás esetén is szükséges bejelentkezni a túravezetőnél! (E-mailben telefonos elérhetőség megadásával vagy telefonon.)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16.00 óráig

A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

Túra nehézségi foka: könnyű

Találkozás helye: GOOGLE TÉRKÉPEN

Jelentkezés és részletes információ:
Sárdy Julianna
geoturisztikai munkatárs, geotúra-vezető
+36 30 491 0061
sardyjulia (@) bfnp (.) hu

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS ENNEK AZ OLDALNAK AZ ALJÁN.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.


Iratkozzon fel hírlevelünkre a boríték ikonra kattintva, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek. Köszönjük!

Scroll to top