Fekete István emlékhely, Kis-Balaton / Fenékpuszta / Diás-sziget

 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kis-Balaton
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Kenuzás a Kis-Balatonon
 • Fekete István Emlékhely, Diás-sziget
 • Matula kunyhó
 • Kis-Balaton reggel

Kedves Látogatóink!

A Fekete István Emlékhely (Diás-sziget) szakvezetéssel látogatható, az alábbiakat kérjük vegyék figyelembe látogatásuk tervezésekor:

Maszk viselése nem kötelező, de ajánlott, az 1-1,5 méteres távolságtartás szintén.
Igazgatóságunk a higiéniai előírások betartásával fogadja a látogatókat.

Mosdó rendelkezésre áll.

A Kis-Balaton Látogatóközpont tervezett nyitása: 2020. szeptember-október, a nyitásig csak egyes szolgáltatások elérhetők: a szakvezetés a Diás-szigetre (ld. alább), és a szakvezetés a Kis-Balatonnál.

Csak szakvezetővel látogatható! A kirándulás bevezető 3 km-es szakasza kenuval is megtehető.


A kenutúrás belépőjegy árak a Jegyáraknál és a letölthető Igazgatói utasításban megtekinthetők.


A vízitúrán való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, a túra előtti nap 16.00 óráig lehet jelentkezni az alábbi e-mail címen: kisbalatonlatogatokozpont@bfnp.hu


Szakvezetés vízitúrás megközelítéssel, (3-személyes) kenuval:

2020. április 1 - október 31.: keddtől vasárnapig: 10.00 óra, előzetes bejelentkezéssel (előző nap 16.00 óráig e-mailben)

2020. november 1 - február 28.: előzetes bejelentkezéssel, egyeztetett időpontban

Kérjük, az alábbiakat vegyék figyelembe: a kenukban a helyek száma korlátozott (3 személyes, de kisgyermekek esetén 2 felnőtt 2 kisgyermek is igénybe veheti), a kenutúrán a résztvevők maximális létszáma 17 és a kenutúrákon mindenki saját felelősségére vesz részt. Evező személyzetet nem tudunk biztosítani. Kérjük, hogy a fentiek tudatában regisztráljanak a kenutúrákra.


A vízitúra program menete:

10:00 óráig belépőjegy megváltása (kérjük 10-15 perccel korábban érkezzenek)

10:00 órától:

 • felelősségi nyilatkozatok/hozzájáruló nyilatkozatok leadása/kitöltése
 • oktatás
 • kenuk szállítása/vízre rakása
 • evezők kiosztása / mentőmellények kiosztása ellenőrzése.
 • Várható indulás 10:40 óra

A program hossza: kb. 3-3,5 óra


Fenntartjuk a jogot, hogy a vízitúrákat bármely okból (időjárás, technikai probléma) lemondjuk. Ilyen esetekben a jelentkezők csak a szárazföldi szakvezetéseken vehetnek részt.


A vízitúrákra kérjük, hogy a Letöltések cím alatt letölthető Felelősségi nyilatkozatot, illetve 16 éves kor alatti résztvevő esetén a Hozzájárulási nyilatkozatot kitöltve, kinyomtatva hozzák magukkal.


Szükséges felszerelés: evezéshez alkalmas, az időjárásnak megfelelő öltözet és lapos sarkú cipő. Mentőmellényt biztosítunk, viselése kötelező.


Értékeiket kérjük, ne hozzák magukkal a túrára, azokért felelősséget nem tudunk vállalni.


Férfi vendégeinket megkérjük, hogy a kenuk emelésében, vízre bocsátásában vegyenek részt.


Jegyárak


Elérhetőség, megközelítés:

Találkozóhely: Kis-Balaton Látogatóközpont előtti parkolóban

GPS: 46.700841, 17.23867

E-mail: kisbalatonlatogatokozpont@bfnp.hu

Telefon: 0036706457203 (Szakvezetés alatt sajnos nem tudjuk felvenni, ezért az írásbeli megkeresést javasoljuk. Megértését köszönjük.)

A látogatóközpont a 76-os főút Sármellék és Balatonszentgyörgy közötti szakaszáról letérve érhető el. Sármelléktől kb. 5,5 km-re jobbra, ill. Balatonszentgyörgy felől jövet a Zala-hídtól és a vasúti átjárótól kb. 1,5 km-re balra kell letérni és átmenni egy vasúti átjárón. Barna színű információs tábla is jelzi mindkét irányból, ahol le kell kanyarodni, Kis-Balaton Kutatóház felirattal. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság géptelepét látják majd meg először, de nem oda kell bemenni, hanem balra fordulni és az utolsó épületig továbbjönni.


A kirándulás menete:

Érkezés, jegyvétel a Látogatóközpontnál. Az indulás pontosan a megadott időpontkor történik, a szakvezető felvezetésével megteszi a bevezető 3 km-es szakaszt. Ezután a töltés kiszélesedő szakaszától indul az 500 m-es gyalogos szakasz. A séta alatt a szakvezető bemutatja az élővilág képviselőit (fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű...), a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A csoport megtekinti a Fekete István Emlékhelyet és a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhót.

Scroll to top