Erdőlátogatási korlátozások - 2022

  • Kab-hegy vadászterület térképe
  • Királyszállás és Zirc vadászterületek térkép
  • Kislődi Hunor Vadásztársaság kezelésébe tartozó vadászterületek térképe
  • Felhő Veszprémi Vadász és Környezetvédelmi Egyesület vadászterületének térképe
  • Hajag Vidéki Vadásztársaság vadászterületének térképe
  • Bakonynána kéktúra lezárás - térkép

Gímszarvas párzásának időszakára 2022. szeptember 1. és október 15. között 16:00 órától 9:00 óráig erdőlátogatási korlátozást rendelt el a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. A korlátozás kijelölt turistautakra is vonatkozik. A korlátozás alá eső területek a mellékelt térképen látható.

A korlátozás célja, hogy a gímszarvas állomány számára oly fontos párzási időszakban az erdő- és vadgazdák megfelelő nyugalmat és csendet biztosítsanak a vadak számára. A felfokozott idegállapotban lévő szarvasbikák ilyenkor mellőzik az egyébként tőlük megszokott óvatosságot, nemcsak az éjszakai órákban, de a nappali világosban is űzik, kergetik a gímszarvas teheneket. A terület nyugalmának megtartása érdekében alapvetően szükséges ez az intézkedés, mivel a szarvasbőgés időszakában egyre többen indulnak maguk bőgést hallgatni, éjszakai túrákat szerveznek, felkeresik a vadbúvó helyeket, ami adott esetben meghiúsítja a szarvasbőgést, és ezáltal a biztonságos vadgazdálkodást is.


A Bakonyerdő Zrt. által kezelt erdőterületeken is erdőlátogatási korlátozás várható az alábbiak szerint: a Balatonfüredi és Bakonybéli Erdészet által kezelt területeken 2022. szeptember 01. és szeptember 30. között naponta 16.00 - 09.00 óra között a Farkasgyepűi, Devecseri, Pápai, Bakonyszentlászlói Erdészet által kezelt területeken 2022. szeptember 01. és október 30. között naponta 16.00 - 09.00 óra között.

Kérik továbbá, hogy túrák, kirándulások során csak a kijelölt turistaútvonalakat használjuk.


A SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyon kezelt erdőterületeken erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe az alábbi időpontokban: 2022. augusztus 20. – szeptember 20. között 15.00 órától 09.00 óráig a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászterületén, 2022. szeptember 1. – szeptember 30. között 15.00 órától 09.00 óráig a SEFAG Zrt. minden további vadászterületén. A korlátozás által érintett területeket jelölő térkép ide kattintva érhető el.


Kislőd környékén

2022. szeptember 1. és szeptember 30. között délután 15:00 órától reggel 09:00 óráig a Kislődi Hunor Vadásztársaság kezelésébe tartozó vadászterületen intenzív vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak a területeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenesen úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem. Reggel 09:00 órától 15:00 óráig az erdők látogatására a kijelölt turistaútvonalakon van lehetőség!


Veszprém környékén

2022. szeptember 1. és szeptember 30. között délután 15:0 órától reggel 09:00 óráig a Felhő Veszprémi Vadász és Környezetvédelmi Egyesület kezelésébe tartozó vadászterületeken intenzív vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében, valamint a felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése és a vad nyugalmának biztosítása érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak a területeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenesen úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem.Herend környékén

2022. szeptember 1. és szeptember 30. között délután 15:00 órától reggel 9:00 óráig a Hajag Vidéki Vadásztársaság kezelésébe tartozó vadászterületeken intenzív vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak a területeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem.
Reggel 9 órától délután 15 óráig az erdő látogatására a kijelölt turistaútvonalakon van lehetőség. Az erdő látogatásának korlátozására az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII tv. 94. paragrafus (2) bekezdése alapján kerül sor. A korlátozás időtartama alatt a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe. Érintett településhatárok: Herend, Márkó Cser-Erdő, Hárskút, Lókút, Pénzesgyőr.


Kéktúra-szakasz lezárása Bakonynána mellett

A Fízkút Vadásztársaság vadászterületén a gímszarvas párzási időszakára való tekintettel, vadászat miatti erdőlátogatási tilalmat vezet be. Az erdőlátogatási korlátozás érinti Bakonynána és Olaszfalu, valamint Nagyesztergár közigazgatási területét.

A lezárás időszaka: 2022. szeptember 7. - szeptember 30.

A korlátozás a kijelölt turistautakra is érvényes, jelen esetben az Országos Kéktúra 09., Zirc és Bodajk közötti szakaszának egy részére.Ugrás a tetejére