Fogyatékkal élőknek

Tisztelt Fogyatékkal élő vendégeink!

Egy helyre gyűjtöttük az Önök igényeinek megfelelően kialakított túra-ajánlatainkat és azokat a bemutatóhelyeinket, amelyek részben, vagy teljesen akadálymentesek.

A Kapcsolódó oldalakon találják a részleteket.

Kis-Balaton Látogatóközpont: Teljes egészében akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Kis-Balaton, Fekete István-emlékhely (indulás a látogatóközponttól): Kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Kis-Balaton, Kápolnapuszta Bivalyrezervátum: A kilátó kivételével akadálymentes mind a mozgásukban, hallásukban vagy látásukban korlátozott látogatók számára is (akadálymentesített beltéri és kültéri élményelemek, indukciós hurok, audio guide, térkövezett tanösvény). Ingyenes belépés a fogyatékkal élő látogatónak és 1 fő kísérőnek.

Tapolcai-tavasbarlang: A barlang kivételével a látogatóközpont akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, valamint 7 nyelven elérhető audio guide. Kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Salföldi Major: Részben akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Hegyestű Geológiai Bemutatóhely: A mozgásukban korlátozott látogatók számára akadálymentes beltéri kiállítás (lift), kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany: Teljes egészében akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek

Lóczy-barlang Látogatóközpont, Balatonfüred: A barlang kivételével a látogatóközpont akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Pannon Csillagda, Bakonybél: A távcsőkupola kivételével akadálymentes a mozgásukban korlátozott látogatók számára, kedvezményes belépőjegy a fogyatékkal élő vendégnek és ingyenes belépés 1 fő kísérőnek.

Minden bemutatóhelyünket illetően kérjük, hogy amennyiben a fogyatékkal élő vendégek csoportja kísérőkkel együtt eléri vagy meghaladja a 10 főt, érkezésük időpontját előzetesen jelezzék a bemutatóhelynek. Köszönjük.

A fogyatékkal élők kedvezményes belépőjegyét az alábbi igazolványok felmutatásával vehetik igénybe:

Vak vagy gyengénlátó személyMagyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványa (MVGYOSZ) vagy Siketvakok Országos Egyesületének érvényes fényképes igazolványa
Hallássérült személyA Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) érvényes arcképes igazolványa
Értelmi fogyatékos személyÉrtelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének érvényes igazolványa (ÉFOESZ) vagy Autisták Országos szövetségének érvényes igazolványa (AOSZ)
Mozgásszervi fogyatékos személyMozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének érvényes igazolványa

A Magyar Államkincstár Hatósági Igazolvány (MÁK kártya) sem kedvezményes, sem ingyenes belépésre nem jogosít.

Ugrás a tetejére