A magyar agrárium a nehézségek idején is helytáll

A gazdák a rendkívüli nehéz körülmények között is elvégezték a rájuk bízott munkát, amiért elismeréssel tartozunk, a szorgalmukból és kitartásukból pedig erőt meríthetünk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából átadott elismerések kapcsán, csütörtökön, a Pesti Vigadóban.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a nem mindennapi kihívások miatt rendkívüli teljesítményre van szükség az agráriumban. A nehézségek azonban összekovácsolják a gazdákat, amiből erőt meríthetünk az előttünk álló feladatok leküzdéséhez. A tárcavezető hangsúlyozta, a mindennapi kenyérre mindig szükségünk van. Ehhez pedig elengedhetetlen a magyar gazdatársadalom erőfeszítése. A kenyér nem magától kerül az asztalra, azért nagyon keményen meg kell dolgozni, ez a munka pedig elismerésre méltó. A miniszter kitért arra is, hogy a gazdák nélkülözhetetlen munkájára mindig és minden körülmények között szükség van.

Nagy István kiemelte, a koronavírus-járvány jelentette nehézségek után az orosz-ukrán háború következményeivel és az energiaválsággal is meg kell küzdenünk. A körülöttünk lévő világ gyökeresen átalakult, ezért új válaszokat kell adnia a nehézségekre. Az agráriumért dolgozó szakemberek tapasztalata, tudása és kitartása hitet kell, hogy adjon számunkra. Erre a teljesítményre ugyanis most is bátran támaszkodhatunk – fejtette ki a tárcavezető. Azok a szakemberek, akik végigdolgozták az életüket, olyat alkottak, amire az egész magyar nemzet büszke lehet. A nemzeti ünnepen fontos, hogy visszatekintsünk a mögöttünk hagyott időszakra és elismerjük ezt a teljesítményt. A kihívások kell, hogy összekovácsoljanak minket és reményt adjanak arra, hogy jön egy jobb esztendő – hangsúlyozta az agrártárca vezetője.

Az elismerésben részesülök listája itt megtekinthető.

Forrás: AM sajtóiroda

Az eredeti cikk elérhető IDE kattintva

Kollégáink is elismerésben részesültek:

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke
a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

Barcza Ákos Levente, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Nyugat-Veszprém, Kelet-Zala Tájegységének természetvédelmi őre részére, a Tapolcai-medence természeti értékeinek védelmét természetkímélő vadgazdálkodási eljárásokkal, illetve a helyi erdők szakszerű kezelésével szolgáló munkája elismeréseként.

Dr. Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Baross Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott geológiai felügyelője részére, a természetvédelem iránti elkötelezettséggel, kimagasló elméleti és gyakorlati tudással végzett munkájáért.

Dr. Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Troják Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság gondnoka részére, az Igazgatóság kezelésében álló parkok, épületek gondozása, fejlesztése során nyújtott kimagasló munkájáért.

Gratulálunk Nekik és további jó egészséget, jó munkát kívánunk!

Ugrás a tetejére