Nemzetközi Föld Napja 2021. április 22.

A Föld Napja világmozgalom fél évszázada indult útjára az Egyesült Államokból, Magyarország több mint 30 éve csatlakozott ehhez a környezetvédelmi jeles naphoz.

Kezdetben a földi élet kialakulását, a Föld születésnapját ünnepelték e napon, mára a környezet- és természetvédelem egyre aktuálisabb kérdéseire hívja fel a figyelmet a megemlékezés, kitérve arra, hogy a környezet- és természetvédelem közügy, MINDENKI FELADATA.

„Gyakran beszélünk arról, hogy meg kell menteni a bolygónkat, de a helyzet az, hogy mindezt a magunk megmentése érdekében kell véghez vinnünk. A természet – velünk vagy nélkülünk – megújult erővel él majd tovább.” /David Attenborough/

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság játékra hívja az érdeklődő gyerekeket, családtagokat.

A természettudósok szakterületüknek megfelelően évről évre kijelölik az év fáját, madarát, halát, rovarát, emlősét… azzal a szándékkal, hogy egy kicsit odafigyeljünk a hazai természeti értékeinkre. Amit megismerünk, azt biztosan védjük is!

Összegyűjtöttük a 2021. év jeles élőlényeit, írtunk hozzájuk két állítást, amelyek közül csak az egyik igaz.

Küldjék be az igaz állítás betűjelét az alábbi email címre: versreka kukac bfnp pont hu!

A beküldési határidő: 2021. április 22.

A helyes választ beküldők között 1 db Tapolcai-tavasbarlang családi belépőjegyet és 5 db matricás foglalkoztató füzetet sorsolunk ki és küldünk ajándékba.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Vers Réka
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

A játék elérhető a Letöltések cím alatt.

Ugrás a tetejére