West of Balaton kedvezménykampánnyal és közös játékkal indul a szezon a tó nyugati partján

Idén is folytatódik a Nyugat-Balaton régió öt legjelentősebb turisztikai attrakciójának összekapcsolásán alapuló West of Balaton együttműködés.

A partnerek közös pecsétgyűjtő kedvezmény-rendszerrel és játékkal indítják a 2022-es szezont. A családok számára alkalmanként több ezer forint megtakarítást jelent a kedvezmény beváltása.

A 20%-os West of Balaton kedvezmény hét helyszínen érvényesíthető: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park három kis-balatoni látogatóhelyén – a Kis-Balaton Látogatóközpontban, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban és a Vörsi Tájházban –, a Zobori Élményparkban található Balatoni Hullámvasúton, a Helikon Kastélymúzeumban, a Hévízi Tófürdőben, valamint a Zalakarosi Fürdőben.

Újdonság, hogy idén a látogatók az erre a célra kialakított szórólapot saját maguk pecsételhetik le a helyszíneken kihelyezett pecsétekkel, amelyeket a West of Balaton információs tábláknál találnak. Az első helyszínen teljes árú jegyet váltva, majd az ott lepecsételt szórólapot a következő helyszín pénztárában felmutatva kérhetik a kedvezményes West of Balaton jegyet. A szórólapot érdemes megtartani, amíg minden pecsét és kedvezmény össze nem gyűlt.

A pecsétgyűjtő szórólapon elhelyezett QR-kód beolvasásával a West of Balaton nyereményjátékban is részt vehetnek a látogatók.

A Nyugat-Balaton öt zászlóshajója egymást támogatva desztinációs célokat valósít meg a régióba érkező látogatók számára kidolgozott előnyökkel. Az öt szolgáltató partner és település közösen közel 2 milliós látogatószámmal bír évente.

A partnerek kiemelten fontosnak tartják, hogy a kommunikációban, a vizuális ábrázolásban, térképeken a Balaton a Kis-Balatonnal együtt szerepeljen, ugyanis a régió legjelentősebb ökoturisztikai, kulturális és épített attrakciói ebben a térségben találhatók.

A West of Balaton hírek és információk elérhetőek a CsodalatosBalaton.hu webes felületein. A látogatók így már az utazás előtt megfelelően informálódhatnak a desztináció nyújtotta lehetőségekről, előre megtervezve a nyaralást a látogatóhelyek programba történő beiktatásával.

Forrás: West of Balaton partnerek sajtóközleménye (ld. Letöltések)

A Keszthely TV is hírt adott a 2022. május 11-i szezonnyitó sajtótájékoztatóról, amelynek a Kis-Balaton Látogatóközpont adott otthont:

A Nyugat-Balaton öt legjelentősebb turisztikai szolgáltatója írt alá megállapodást. A West of Balaton elnevezésű partnerség a családoknak kínál kedvezményeket. A kampány célja, hogy a térségbe érő turisták minél több nevezetességhez eljussanak. Az öt szolgáltató partner és település közösen csaknem 2 milliós látogatószámmal bír évente.

2021-ben 2,2 millió vendég 7,6 millió éjszakát töltött el a Balaton térségében. Továbbra is nagyon népszerű Hévíz, Zalakaros és Keszthely. Az idei számok is azt mutatják, hogy szívesen utaznak a magyarok és a külföldiek a magyar tengerhez. A nyári hónapokra már 2,7 millió éjszakát foglaltak. A partnerség célja a mobilitás növelése, így ez a számok emelkedését is elősegíti.

„Nagyon fontos az, hogy, amit az elmúlt években elkezdtünk, mind a településeink közötti együttműködés, az most, a mai nappal még nagyobb fordulatot tud venni. A korábbi években elindított, és most az aláírásokkal megerősített stratégiai együttműködés gazdasági szereplők tekintetében is, a térség fontosabb gazdasági szereplőinek aláírásával egy olyan stratégiai együttműködés tud elindulni, ami azt gondolom, hogy nem csak rövid, de hosszú távon is nagyon hasznos tud lenni.” - tájékoztatott Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője.

Az együttműködésben Hévíz városa is partner. A gyógytó a külföldi vendégek körében is népszerű, de hazai turisták is látogatják. A Helikon Kastélymúzeum is alapító partnere a megállapodásnak. Hazánk egyik leglátogatottabb kiállítóhelyét az idei év első hónapjaiban 30%-kal többen keresték fel, mint 2019-ben. Hasonló látogatószámokról számolt be Zalakaros is. A fürdőben is több a vendég, mint korábban. A település a kezdetektől támogatja a különböző megállapodásokat.

„Nagyon jó számokról tudok beszámolni, hiszen az első negyedév statisztikái ismertek. Mind a fürdőbelépőknek a száma, mind a vendégéjszakáknak a száma nőtt a 2019-es esztendőhöz képest. Nagyon remélem, hogy ez az esztendő nagyon-nagyon sikeres lesz. Utólagosan békeévnek szoktam hívni 2019-et, de ennél is egy erősebb évünk lesz, és tovább tudunk lépni a turizmus területén is.” - emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A West of Balaton 20%-os kedvezménye hét helyszínen érvényesíthető. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park három helyen – a Kis-Balaton Látogatóközpontban, a Vörsi Tájházban és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban - várja a családokat. Az idén 25 éves intézmény több látogatóhelyét is felújította, így újdonságok is várják az érdeklődőket. Az igazgatóság több partnerrel is együttműködik, sikerrel.

„Együttműködünk marketing szervezetekkel, helyi kezdeményezésekkel. Ez a West of Balaton kezdeményezés az egyik legjobb kezdeményezés, ami az elmúlt 25 évünket érinti. Elérkezett az a pillanat, amikor nem mindenki azt játsza, hogy megjöttek a látogatók és ajtók záródnak, és csak nálam és senki másnál. Mi természetesen fogadjuk a látogatót, fogadjuk a látogatót, akit a partnereink küldenek, de ugyanúgy küldjük is a látogatót.” - tette hozzá Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója.

A West of Balaton kampány június 1-én indul. A látogatók a helyszíneken vehetik fel a kedvezményre jogosító szórólapokat. Idéntől újdonság, hogy maguknak kell azt lepecsételni a kihelyezett szárazpecsétekkel.

Forrás: Regman Karola - Keszthelyi TV


A West of Balaton kedvezményrendszer weboldala és a játék elérhető az alábbi linkekre kattintva:

https://csodalatosbalaton.hu/wob

https://csodalatosbalaton.hu/wobjatek/


Ugrás a tetejére