További tájegységek - komplex programajánlat

  • Interaktív beltéri foglalkozás
  • Interaktív beltéri foglalkozás
  • Óriás társasjáték - interkatív beltéri foglalkozás
  • Halom-hegyi társasjáték

1. modul: Gyalogos és buszos túravezetés a Balaton-felvidék és a Bakony egész területén

Az egész vagy félnapos túravezetéseket kiváló helyismerettel és pedagógiai gyakorlattal rendelkező munkatársaink biztosítják. A természetismereti tantárgyak anyagához illeszkedő, informatív, de egyben élményszintű, a diákokat aktívan bevonó, terepi vizsgálatokkal, játékos feladatokkal tarkított túrák kiegészítik, gazdagítják a pedagógus munkáját.

A túrák díjai iskolai csoportok részére:
ld. Letöltések / Igazgatói utasítás

Részletes információ a vezetett túrákról az alábbi elérhetőségeken:

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Sárdy Julianna
Telefon: +36304910061
E-mail: sardyjulia (@) bfnp (.) hu

2. modul: Interaktív beltéri és szabadtéri foglalkozás
az Önök iskolájában vagy egyéb tetszőleges helyszínen

Osztályteremben, vagy hasonló nagyságú szabadtéri helyszínen a Balaton-felvidék és Bakony területének kőzeteit idővonalon helyezzük el, megismerkedünk Földünk történetének területünket érintő fejezeteivel, a Balaton kialakulásával, élővilágával, kultúrtörténeti értékeivel, környezetünk védelmével. Mit jelenhet számunkra, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, illetve közelében élünk? Kötél, kőzetek, mérőszalag, színes, nagy méretű fotók, és egyéb kellékek segítségével kb. 1 órás időtartamban, 1 osztály ismerkedhet interaktív módon a fenti témakörökkel. Amennyiben vetített előadásra is van lehetőség, ez újabb kb. 1 órát vesz igénybe.
A program díja: ld. Kapcsolódó / Igazgatói utasítás

További információk:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Sárdy Julianna
Telefon: +36304910061
E-mail: sardyjulia (@) bfnp (.) hu

3. modul: Vetélkedők, óriás társasjáték

Az ismeretek élményszintű feldolgozásának elősegítésére
Iskolásoknak és óvodásoknak egyaránt!

3.1. Fedezzük fel a Balaton és környékének gazdag élővilágát és kultúrtörténeti örökségét!

Az osztályból alakított 4-6 csapat óriás, Balatont és környékét ábrázoló játékmezőn, színes, papírból hajtogatott vitorlások mozgatásával mérhetik össze a túrán, illetve foglalkozáson szerzett tudásukat, leleményességüket, szerencséjüket színes fotók, feladatkártyák segítségével. Játékos formában új ismeretek birtokába jutnak, balatoni halak, madarak, stb. virágok, híres épületek, települések, valamint a természetvédelem és környezeti nevelés témakörében.

3.2. Fedezzük fel a Balaton és környékének gazdag földtani örökségét!

Az osztályból alakított 4-6 csapat óriás, Balatont és környékét ábrázoló játékmezőn, színes, papírból hajtogatott vitorlások mozgatásával mérhetik össze a túrán, illetve foglalkozáson szerzett tudásukat, leleményességüket, szerencséjüket színes fotók, kőzetek, ősmaradványok, feladatkártyák segítségével. Játékos formában új ismeretek birtokába jutnak, időutazást tesznek a „vörös sivatagból” a Tethys-óceán és a Pannon-tó mélyére, majd a Balaton-felvidéki tűzhányók, végül a jégkorszak birodalmába.
A program díja: ld. Kapcsolódó / Igazgatói utasítás

További információk:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Sárdy Julianna
Telefon: +36304910061
E-mail: sardyjulia (@) bfnp (.) hu

4. modul: Terepi társasjáték a Halom-hegyen

Mencshely Önkormányzata által ebben az évben létrehozott Vulkán-tanösvényen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egy vadonatúj programmal jelent meg, amely iskolás csoportok, csapatépítő tréningek, kerékpár túrázók számára egyaránt kiváló, egész éven át megrendelhető programlehetőség. Önállóan vagy egy Dörgicse környéki geotúra részeként is igénybe vehető.

A helyszín a Mencshelyhez tartozó Halom-hegy, ahol egy interaktív geosétával vesszük birtokba a Vulkán-tanösvényt és a Kossuth-kilátót. A programot egy közös terepi társasjátékkal koronázzuk meg: az egykori bazaltbánya köveiből kirakott, 70 lépéssel körüljárható, Balaton formájú játéktéren mérkőzhetnek meg a csapatok, ahol kiderül ki mennyi információt gyűjtött közös 30 perces vulkánjáró expedíciónk során. Természetesen Fortuna segítségére is szükségünk lesz, hiszen dobókockával dobunk! Az akciókártyák kiszámíthatatlan eseményeket rejtenek, mint például "Lávafolyam" vagy "Mérges gázok a levegőben". Az Ügyességi feladatok is próbára tesznek minket!

A program időtartama: interaktív geoséta 45 perc, terepi társasjáték 45 perc
A Halom-hegyi programhoz egy 2,5 órás vagy 4 órás Dörgicse környéki geotúra csatlakoztatható.

+ Élvezetes földrajzóra iskolásoknak a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban


Ugrás a tetejére