Geotúra a Bondoró rejtelmes világába június 11-én

  • Bondoró geotúra
  • Bodoró geotúra
  • Bodoró geotúra
  • Bodoró geotúra
  • Bodoró geotúra
  • Bodoró geotúra
  • Bondoró geotúra

Vadregényes tájon, vízmosásokon át vezet izgalmas túránk június 11-én (péntek) 15.30 órakor. Térítéses programunkra előző nap 16.00 óráig várjuk jelentkezését.

A Kapolcs határában emelkedő Bondoró különleges atmoszférát árasztó vulkáni világába talán még kevesen merészkedtek be, pazar látványosságait egyenlőre titokban tartja. Ennek az lehet az oka, hogy nem hálózzák be jelzett turista utak, legtöbb csodájához még ember járta ösvény sem vezet. Ezen a geotúrán lehetőség nyílik elsők között megismerni azokat a szenzációs természeti kincseit, melyeknek jogos helyük van turisztikai célpontjaink „top listáján”, s amelyek a megfelelő útvonalak kiépítése után széles körben is ismertek lesznek.

Aki vállalja a vadcsapásokon, vízmosásokon, erdei nyiladékokon való kissé kényelmetlenebb haladást, a Bondoró egyedülálló élményekkel ajándékozza meg!
Aki látta már a Balaton-felvidéki robbanásos bazalt vulkanizmusának impozáns rétegsorait Tihanyban, Szigligeten és egyéb már ismert, népszerű helyszíneken, és értékeli, hogy mindezt még az eredeti, vad környezetben láthatja.
Aki értékeli, hogy felegyenesedve járhat egy különösen tágas és hosszú bazaltban kialakult barlangban; akinek örömet okoz, hogy a fénytelen vulkáni kőzetben zölden és feketén csillogó ásványokat láthat; aki egy bükkös hűvösében, bazaltban fakadó forrásra bukkanna, azoknak különösen ajánljuk ezt a Bondoró rejtett titkait nyitogató geotúrát!

A legutóbbi geotúrán készült fotóalbum az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Fotóalbum (2019.07.23)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30főt tudunk fogadni!
Jelentkezési határidő a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben vagy telefonon.

A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.
További részletes tájékoztató: ld. Letöltések / Tájékoztató a BfNPI bemutató- és látogatóhelyein, valamint túráin alkalmazandó védelmi intézkedésekről.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36 30 491 0061
sardyjulia kukac bfnp pont hu

Szükséges felszerelés: A sáros, meredek útszakaszok miatt nagyon fontos az időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), hosszúnadrág, innivaló, ennivaló, zseblámpa.
Javasolt: fényképezőgép, távcső.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!


Ugrás a tetejére