Geotúra a Szent György-hegyen a Tapolcai-tavasbarlang látogatásával 2021-11-20

  • Szt. György-hegy

Várjuk az érdeklődőket november 20-án (szombat) 10.00 órakor kezdődő térítéses túránkra. Jelentkezés: előző nap 16.00 óráig.

Barlanglátogatással összekapcsolt geotúránkon élvezetes formában fedezhetjük fel a hajdan forró lávát ontó, mára tüzes borokat termő, szőlőheggyé szelídült vulkánjaink egyik legszebb gyöngyszemét. A Szent György-hegy panorámakörén megindítóan szép tájban gyönyörködhetünk, menet közben kápolnákat, présházakat, forrásokat ejtünk útba, és kézzel fogható közelségbe kerülünk a hegy páratlanul gazdag vulkános formakincsével.
Íme néhány ok, amiért kihagyhatatlan ez a geotúra:
1. A Szent György hegyen a térség talán legszebben kifejlődött bazaltorgonáinak oszlopcsarnoka áll őrt közvetlenül az ösvény mellett, és 2 ritkaságszámba menő, bazaltban kialakult barlangüreget is felkeresünk.
2. Kultúrtörténeti körsétánkon meglátogatjuk az oroszlánfejet ábrázoló domborművéről elnevezett forrást, valamint a hegy két kiemelt műemlékét: a Tarányi-présházat és a Lengyel-kápolnát. A félősebbek borzonghatnak az elhagyatott, kísértetjárta hírben álló Ify-kápolnánál.
3. Ráadás programként: a késő őszi túra után elmerülhetünk a Tapolcai-tavasbarlang Csodálatos Karszt interaktív kiállításának izgalmas föld alatti világába és csónakázhatunk a barlangrendszer örök tavaszt idéző langyos türkizkék vizén! A túra résztvevői számára kedvezményes belépést biztosítunk (felnőtt jegy helyett kedvezményes jegy)!

Előzetes bejelentkezés szükséges:
előző nap 16.00 óráig

A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

Túra nehézségi foka: közepes

Találkozás helye GOOGLE TÉRKÉPEN


Jelentkezés és részletes információ:
Sárdy Julianna
ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
+36304910061
sardyjulia (@) bfnp (.) hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek. Köszönjük!

Ugrás a tetejére