Víz világnapi túra a Nagyberekben a Fehérvízi-lápon 2023-03-25

Tartson velünk bereki sétánkra a jeles nap alkalmából! Március 25-i (szombat) túránk során megismerheti a vizes élőhelyek jelentőségét, a terület természetvédelmi vonatkozásait és közben megcsodálhatja a berek fajgazdag madárvilágát.

A világnapot 1992-ben Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. Így 1993. óta minden év március 22-én tartják a Víz Világnapját szerte a világon. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, az édesvízkészletek veszélyeztetettségére és a vizes ökoszisztémák sérülékenységére.

Ezen alkalomkor a Fonyódi Nagyberekhez tartozó Fehérvízi-láp és környékén teszünk egy sétát, ami a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek között is szerepel. A túra alkalmával megismerhetjük a vizes élőhelyek jelentőségét, mélyebben megismerhetjük a terület természetvédelmi vonatkozásait és közben megcsodáljuk a berek fajgazdag madárvilágát. Nagy valószínűséggel megfigyelhetjük a nagy lilikek és nyári ludak több százas csapatait, találkozhatunk a területen táplálkozó és vonuló récefajok sokaságával és az őket vonzó ragadozómadarakkal, mint például az itt nagy számban előforduló rétisassal.

Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes túracipő, távcső

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

Találkozás helye GOOGLE TÉRKÉPEN

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Információ:

Sitku Erzsébet
+36 30 600 7935
sitkuerzsebet (@) bfnp (.) hu

Szász Bence
+36 30 484 5159
szaszbence (@) bfnp (.) hu

Ugrás a tetejére