Our visitor sites are due to the pandemic closed.

Details

Sites to visit

Photo: András Mészáros | BfNPI

Details

Hajnal a Káli-medencében

Fotó: Vókó László, BfNPI

Details

Csopaki és zalaegerszegi irodánkban a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel.

Kérjük, hogy ügyeiket postai úton, vagy a bfnp@bfnp.hu e-mail címre megküldött üzenetben,
vagy a +36 87 555 260 telefonszámon kezdeményezzék, illetve intézzék. Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

News

Tudományos Diákköri díjat kapott kollégánk

Horváth Melitta kollégánk I. helyezést ért el és rektori különdíjat kapott "A feketefenyő telepítéssel érintett területek növényzeti változásai a Keszthelyi-hegységben légifotók alapján" című munkájáért. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!


Details

Ne etessük a vízimadarakat!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa, Szinai Péter természetvédelmi ökológus arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas pékáru kifejezetten káros a vízimadarak számára.


Details

Úttörő munka zajlik a Hévízi-csatornán

Az idegen honos és invazív növényektől tisztítják meg a Hévízi-csatornát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai. A feladat végrehajtása része a Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programja című pályázatnak, amelyben a nemzeti park mellett részt vesz Hévíz önkormányzata, a Hévízi Tófürdő és Szent András Reumakórház és a Hévízi-tó Felszín Alatti Vízkészletének Környezetvédelméért Alapítvány. A gyérítés a Hévízi-tó kifolyóján található zsiliptől a 76. sz. közlekedési útig terjed, közel 10 km hosszúságban.


Details

Az erdők jelentőségéről a Kossuth Rádióban

Az erdő nem egyszerűen fák sokasága, hanem egy olyan bonyolult ökológiai rendszer, ami nélkül az emberiség nem tudna létezni. Szolgáltatásai nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is jelen vannak mindennapjainkban.


Details
Scroll to top