Nachrichten

Az erdők jelentőségéről a Kossuth Rádióban

Az erdő nem egyszerűen fák sokasága, hanem egy olyan bonyolult ökológiai rendszer, ami nélkül az emberiség nem tudna létezni. Szolgáltatásai nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is jelen vannak mindennapjainkban.


Einzelheiten

Álláshirdetés - jogász feladatkör ellátására

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság határozatlan idejű állást hirdet 2020. december 4-i benyújtási határidővel.


Einzelheiten

Ordacsehiben járt a Kék bolygó adása

Hulladéklerakó felszámolása és új természetvédelmi bemutatóhely valósul meg a Berek Világa Látogatóközpont létrehozásával.


Einzelheiten

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020. november 21-29.

Az önkéntes alapon szerveződő rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újra használatára, és az anyagok újrahasznosításának fontosságára.


Einzelheiten

Természetvédelmi őri irodák felújítása a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnál

Hosszú tervezői és előkészítő munkát követően októberben elkezdődtek a KEHOP-4.2.0-15-2016-00003 azonosítószámú, „A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” című projekt keretében a természetvédelmi őri irodák felújítási munkálatai Fenékpusztán, Salföldön és Zalaszántón.


Einzelheiten

Facsemete osztás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az Emberi Erőforrások Minisztériuma által idén is meghirdetett, a Fenntarthatósági Témahét keretében szervezett iskolai faültetési programba bejelentkezett harminchárom Veszprém megyei iskola számára biztosított őshonos facsemetét.


Einzelheiten

Megtisztítják a Hévízi-csatornát az idegenhonos növényektől

Megkezdődött az idegenhonos vízi növényfajok gyérítése a Hévízi-csatornán, a KEHOP-4.1.0-15-2016-00050 azonosítószámú, ,,A Hévíz-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása" című projekt keretében.


Einzelheiten

Tájékoztatás veszélyhelyzeti intézkedésekről

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság összes bemutatóhelye, szálláshelye és erdei iskolája zárva tart.


Einzelheiten

Hulladéklerakó helyére épülhet fel a Berek Világa Látogatóközpont

A nemzeti park igazgatóságok összesen 155 védett természeti területen található helyszínről, mintegy 8200 köbméter illegálisan lerakott hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését végzik el ebben az évben – közölte dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a „Tisztítsuk meg az Országot! projekt” rendezvényén, kedden, Ordacsehiben.


Einzelheiten

Partitúra című műsor a Kis-Balaton Látogatóközpontban

Miklósa Erika opera-énekesnő és Batta András zenetörténész kulturális országjárása során meglátogatta a Kis-Balaton Látogatóközpontot és a Diás-szigetet.


Einzelheiten

Őszi munkálatok a Tihanyi-félszigeten

Az Európa Diplomás terület hévforrás-kúpjain és tavain esedékes természetvédelmi feladatokat a tájegység vezetője foglalja össze.


Einzelheiten

Új szolgáltatás a Kis-Balaton Látogatóközpontban

Felhívjuk a biológia iránt érdeklődő családok, csoportok figyelmét, hogy hamarosan elindítjuk ismeretterjesztő foglalkozásainkat.


Einzelheiten

Év Honlapja 2020: szavazzon Ön is a bfnp.hu-ra!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság megújult honlapja is versenyben van a Turizmus kategóriában.


Einzelheiten

Magas rangú állami kitüntetésben részesült kollégánk

Dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője részére, a Balaton-felvidéki ökoturisztika és a természetvédelem területén végzett szervezőmunkája elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta.


Einzelheiten

Ismét térzene a Tapolcai-tavasbarlang előtt

A Yesterday zenekar újabb három alkalommal szórakoztatja a járókelőket és a turistákat.


Einzelheiten

Turisztikai szakemberek látogatása a Kis-Balaton Látogatóközpontban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság meghívására október 15-én a Nyugat-Balaton térség turisztikai szakemberei látogattak el egy study túra keretében a nemzeti park igazgatóság új Kis-Balaton Látogatóközpontjába.


Einzelheiten

Érték a tájban – Ugod egyedi tájértékei

A település az Északi-Bakony nyugati lejtőin fekszik, gyakorlatilag a Kisalföld és a Bakony találkozásánál.


Einzelheiten

Átadták az Év Tájépítésze és Junior Év Tájépítésze Díjakat

Idén 9. alkalommal rendezték meg az ország legkiválóbb tájépítészeit jutalmazó Év Tájépítésze Díj átadó gáláját, amit a különleges körülmények miatt szabadtéren, a Szent István Egyetem Budai Arborétumában tartottak. A junior kategória díját Bubics Benedek kollégánk nyerte el, melyhez ezúton is Gratulálunk!


Einzelheiten

Hangulatos utcazene a Tavasbarlang előtt

Az Új Idők akusztik immár Yesterday-ként mutatkozott be.

Angol és magyar nyelvű dalokat (köztük Beatles, Bob Dylan, Animals, LGT) megszólaltató akusztikus koncert fogadta a Tavasbarlang látogatóit szombaton délelőtt.


Einzelheiten

Akcióban a természet őrzői!

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás által támogatott alkotás a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon elnyerte a Gróf Széchenyi Zsigmond különdíjat, valamint a Kék bolygó Alapítvány megosztott fődíját.


Einzelheiten
Scroll to top