Nachrichten

Álláshirdetés – pályázatkezelő feladatkör

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet pályázatkezelő feladatkör betöltésére.


Einzelheiten

Barna kánya fészkelése Zalában

A barna kányának (Milvus migrans) Zala vármegyében több évtizede nem volt ismert fészke, csak revírjei voltak számontartva. Idén tavasszal Nagykanizsa határában került elő fészke, amelyen a madár már kotlott. A Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan nyomon követik a madarakat védelmük érdekében.


Einzelheiten

Szürkemarhák kihajtása a Mura ártéri legelőire

2024. május 7-én történelmi pillanatokat élhettek át a BfNPI Nyugat-Zala Tájegységének munkatársai. Közel negyven év után legelő állatokat helyeztünk ki az ártérbe.


Einzelheiten

Ünnepi nyitvatartás - május 1.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeinek nyitvatartása 2024. május 1-én


Einzelheiten

Hazajött a Litvániába elcsavargott fehér gólya

Egy olyan magyar gyűrűs fehér gólyát fényképeztek le Csömödéren (Zala megye, Gál Szabolcs), amit 2022-ben egyszer Litvániában is megfigyeltek.


Einzelheiten

Megkezdtük zalaegerszegi központunk bemutatókertjének kialakítását

Igazgatóságunk a pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzését célzó GRASSLAND-HU LIFE integrált projekt (LIFE17 IPE/HU/000018) keretében megvásárolt, felújított és Gyepvédelmi Információs Központként funkcionáló épület körül bemutatókertet alakít ki, amely a változatos, értékes gyepek bemutatásán túl a természetközeli városi kertek gazdag élővilágára fókuszál.


Einzelheiten

Gőték a Nagyberekben

Február végén, március elején telelő helyeikről a gőték elindulnak, hogy felkeressék a környékbeli, szaporodásra alkalmas, növényekkel sűrűn benőtt víztesteket.


Einzelheiten

Fiatalok a természetvédelemben – idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők aktívan bekapcsolódhassanak a hazai természetvédelembe, megismerjék és megértsék a jelenlegi természetvédelmi kihívásokat, miközben részt vesznek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában.


Einzelheiten

Ébredező holtágak

Munkatársaink „A Mura-Dráva-Duna menti ártéri erdei élőhelyek megőrzése és helyreállítása”, 101113557 — LIFE22-NAT-AT-LIFE RESTORE for MDD nemzetközi projekt keretében megkezdték a vízpótlásra tervezett Mura-holtágak és az azokat övező ártéri erdők kétéltű- és hüllő fajkészletének felmérését.


Einzelheiten

BX38 – egy érdekes halászsas vonulási adat

Tavaszi és őszi madárvonuláskor többször is láttunk már halászsast, a mostani megfigyelés azonban igazi ritkaság.


Einzelheiten

Odúkihelyezés a Kis-Balaton–Nagyberek Tájegységben

A tavasz beköszöntével megkezdődik a madarak költési időszaka is, azonban sok területen (gyepek, legelők, szántók környezetében) hiányoznak az öreg és odvas fák, valamint a régi pajták, gazdasági épületek, melyek ideális költőhelyet biztosítanának odúlakó madaraink, egyes ragadozó madarak és bagolyfajaink számára.


Einzelheiten

Felhívás – Csodabogyós-barlang bemutatóhely határozott idejű üzemeltetésére

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet


Einzelheiten

Virágzik a leánykökörcsin Zalaegerszeg határában

Megkezdte virágzását hazánk egyik látványos, kora tavaszi vadvirága, a leánykökörcsin (Pulsatilla grandis).


Einzelheiten

Álláshirdetés – mezőgazdasági gépkezelő, traktoros fizikai munkás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet mezőgazdasági gépkezelő, traktoros fizikai munkás feladatkör betöltésére (Káli-medence, Tapolcai-medence mezőgazdasági területek és a kapcsolódó telephelyek).


Einzelheiten

Elindultak a békák

Az idő melegedésével a békák elindultak éves vándorlásukra.


Einzelheiten
Scroll to top