News

Felhívás - használt Landini Power 165 típusú traktor értékesítése

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság értékesíti használt, Landini Power 165 típusú traktorát.


Details

Felhívás – Letenye állattartó telep és gazdálkodási központ üzemeltetésére

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, valamint az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007.(X.4.) Kormányrendelet vonatkozó fejezetei alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet.


Details

Fotókiállításon az "Év balatoni háza" pályázat díjazottjai

Augusztus hónapban a Lóczy-barlang látogatóközpontjában lehet megnézni az "Év balatoni háza" építészeti pályázat díjazottjainak fotóit.


Details

"A gyepek titkai" III. fotópályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei a Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében idén harmadik alkalommal hirdetnek fotópályázatot.


Details

Száz éves a magyar természetőrzés

Ma van a természetvédelmi őrök világnapja. Magyarországon a Természetvédelmi Őrszolgálat a nemzeti park igazgatóságok szervezetében működik, tevékenységük pedig kiterjed hazánk egész területére. A munkatársak kiemelt feladata a védett természeti területek és természeti értékek őrzése, megóvása, károsításának megelőzése, valamint 2005 óta a régészeti lelőhelyek és leletek védelme.


Details

Új filmünk: Élő hidak, éltető tájak Dél-Zalában

Örömmel tesszük közzé, hogy Eco Bridge elnevezésű, magyar-horvát határon átnyúló Interreg projektünk keretében elkészült új, közel fél órás filmünk, mely a pályázatban végzett nagyszabású természetvédelmi kutatásokon keresztül igyekszik bemutatni a dél-zalai régió Natura 2000 területeit és a Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátumot.


Details

Álláshirdetés – telepvezető zalavári állattartó telepre

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet telepvezető feladatkör betöltésére a házi bivalyt tartó Zalavári állattartó telepre.


Details

Programok a föld mélyétől a csillagos égig a Balaton-felvidéken

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park megalapításának 25 éves évfordulóját ünnepli. A korábbi tájvédelmi körzetek összeolvadásából jött létre 1997-ben, a Balaton északi partján a Tihanyi-félszigettől a Kis-Balatonig.


Details

Újra látogatható a vízimalom Zalaszántón

Öt év zárvatartás után újranyitották a zalaszántói Kotsy-vízimalmot, amelyben a különféle szerkezetek – köztük a malomkerék – működés közben is láthatók.


Details

Átadták a Kék Hullám Zászló strandminősítés díjait - számos "zöld" különdíjjal együtt

Idén Révfülöp adott otthont a Balatoni Szövetség díjátadó rendezvényének. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság idén is a "zöld" szempontokat vette figyelembe különdíjainak odaítélésénél.


Details

Duna TV Nyár 22 műsorában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság e-kerékpáros túráiról

A Duna TV Nyár 22 2022.07.05-i adásában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság e-kerékpáros túráiba is betekintést nyerhettek a nézők.


Details

Magyar gyűrűs fehér gólya Litvániában

Június végén egy hazai jelölésű fehér gólyát fényképeztek le Litvániában.


Details

Tűzgyújtási tilalom

Kérjük, tartsa be Ön is a tűzgyújtás szabályait, fokozott tűzveszély időszakában ne gyújtson tüzet!


Details

Mérgező inváziós növényfaj terjed országszerte

Egyre gyakrabban találkozhatunk Zalában és a Balaton-felvidéken a júniustól augusztusig virágzó idegenhonos, inváziós közönséges selyemkóróval, mely az ország egyes részein hatalmas területeken terjedt el.


Details

Ne etessük a vízimadarakat!

A madár- és természetvédelmi hatóságok és szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, ami az egyik legrosszabb dolog, amit jó szándék címén vadon élő állatokkal tehetünk.


Details

Megkezdődtek a Levendula Hetek programjai Tihanyban

Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a megnyitón a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak a levendulakultúra újjáélesztésében vállalt szerepére utalva hangsúlyozta: a nemzeti parki igazgatóságok feladata már messze túlmutat a védett fajok és élőhelyek megőrzésén, olyan tevékenységeket is felvállalnak, mint a hagyományos gazdálkodási módok, régi népszokások ápolása.


Details

Természetiskola minősítések átadása a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 megnyitóján, Balatonfüreden

A nemzeti park igazgatóságok környezeti nevelési tevékenységének szakmai színvonala mindig példaértékű volt. Az egységes kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva, az aktuális kérdéseket és kihívásokat felvállaló új minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé.


Details
Scroll to top