News

Álláshirdetés - jogász feladatkör ellátására

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság határozatlan idejű állást hirdet 2020. december 4-i benyújtási határidővel.


Details

Ordacsehiben járt a Kék bolygó adása

Hulladéklerakó felszámolása és új természetvédelmi bemutatóhely valósul meg a Berek Világa Látogatóközpont létrehozásával.


Details

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2020. november 21-29.

Az önkéntes alapon szerveződő rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újra használatára, és az anyagok újrahasznosításának fontosságára.


Details

Természetvédelmi őri irodák felújítása a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságnál

Hosszú tervezői és előkészítő munkát követően októberben elkezdődtek a KEHOP-4.2.0-15-2016-00003 azonosítószámú, „A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” című projekt keretében a természetvédelmi őri irodák felújítási munkálatai Fenékpusztán, Salföldön és Zalaszántón.


Details

Facsemete osztás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az Emberi Erőforrások Minisztériuma által idén is meghirdetett, a Fenntarthatósági Témahét keretében szervezett iskolai faültetési programba bejelentkezett harminchárom Veszprém megyei iskola számára biztosított őshonos facsemetét.


Details

Megtisztítják a Hévízi-csatornát az idegenhonos növényektől

Megkezdődött az idegenhonos vízi növényfajok gyérítése a Hévízi-csatornán, a KEHOP-4.1.0-15-2016-00050 azonosítószámú, ,,A Hévíz-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása" című projekt keretében.


Details

Tájékoztatás veszélyhelyzeti intézkedésekről

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság összes bemutatóhelye, szálláshelye és erdei iskolája zárva tart.


Details

Hulladéklerakó helyére épülhet fel a Berek Világa Látogatóközpont

A nemzeti park igazgatóságok összesen 155 védett természeti területen található helyszínről, mintegy 8200 köbméter illegálisan lerakott hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését végzik el ebben az évben – közölte dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a „Tisztítsuk meg az Országot! projekt” rendezvényén, kedden, Ordacsehiben.


Details

Partitúra című műsor a Kis-Balaton Látogatóközpontban

Miklósa Erika opera-énekesnő és Batta András zenetörténész kulturális országjárása során meglátogatta a Kis-Balaton Látogatóközpontot és a Diás-szigetet.


Details

Őszi munkálatok a Tihanyi-félszigeten

Az Európa Diplomás terület hévforrás-kúpjain és tavain esedékes természetvédelmi feladatokat a tájegység vezetője foglalja össze.


Details

Új szolgáltatás a Kis-Balaton Látogatóközpontban

Felhívjuk a biológia iránt érdeklődő családok, csoportok figyelmét, hogy hamarosan elindítjuk ismeretterjesztő foglalkozásainkat.


Details

Év Honlapja 2020: szavazzon Ön is a bfnp.hu-ra!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság megújult honlapja is versenyben van a Turizmus kategóriában.


Details

Magas rangú állami kitüntetésben részesült kollégánk

Dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője részére, a Balaton-felvidéki ökoturisztika és a természetvédelem területén végzett szervezőmunkája elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta.


Details

Ismét térzene a Tapolcai-tavasbarlang előtt

A Yesterday zenekar újabb három alkalommal szórakoztatja a járókelőket és a turistákat.


Details

Turisztikai szakemberek látogatása a Kis-Balaton Látogatóközpontban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság meghívására október 15-én a Nyugat-Balaton térség turisztikai szakemberei látogattak el egy study túra keretében a nemzeti park igazgatóság új Kis-Balaton Látogatóközpontjába.


Details

Érték a tájban – Ugod egyedi tájértékei

A település az Északi-Bakony nyugati lejtőin fekszik, gyakorlatilag a Kisalföld és a Bakony találkozásánál.


Details

Átadták az Év Tájépítésze és Junior Év Tájépítésze Díjakat

Idén 9. alkalommal rendezték meg az ország legkiválóbb tájépítészeit jutalmazó Év Tájépítésze Díj átadó gáláját, amit a különleges körülmények miatt szabadtéren, a Szent István Egyetem Budai Arborétumában tartottak. A junior kategória díját Bubics Benedek kollégánk nyerte el, melyhez ezúton is Gratulálunk!


Details

Hangulatos utcazene a Tavasbarlang előtt

Az Új Idők akusztik immár Yesterday-ként mutatkozott be.

Angol és magyar nyelvű dalokat (köztük Beatles, Bob Dylan, Animals, LGT) megszólaltató akusztikus koncert fogadta a Tavasbarlang látogatóit szombaton délelőtt.


Details

Akcióban a természet őrzői!

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás által támogatott alkotás a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon elnyerte a Gróf Széchenyi Zsigmond különdíjat, valamint a Kék bolygó Alapítvány megosztott fődíját.


Details

Túra a Kis-Balatonnál és a Muránál

Az "Európa az én régiómban" programsorozat részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Kis-Balaton és a Mura-mente természeti értékeire, ökoturisztikai kínálatára hívta fel a figyelmet 2020. október 3-án vezetett, ingyenes túrák keretében.


Details
Scroll to top