News

Álláshirdetés - ökoturisztikai munkatárs

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet ökoturisztikai munkatárs munkakör betöltésére.


Details

Kihirdették a győzteseket a "Sokszínű Balaton-felvidék" fotópályázaton

Taroltak a Balaton-felvidék élővilágát bemutató képek a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország – a BfNPI szakmai támogatásával megvalósított – fotópályázatán.


Details

Álláshirdetés - irodai adminisztrátor

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet irodai adminisztrátor munkakör betöltésére.


Details

Emléktúra a 45 éve védett Nagybereki Fehér-vízi-láp területén

A Nagyberek, mely valamikor a Balaton legnagyobb öble volt, de az észak-dél irányú széljárás következtében Balatonboglár és Balatonkeresztúr között kialakult turzás, somogyiasan ”kösköny” leválasztotta a Balaton nyílt vizéről, és ennek következtében a terület elmocsarasodott.


Details

Álláshirdetés - állatgondozó

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet állatgondozó, fizikai munkás munkakör betöltésére.


Details

Rendkívüli hazai sikerek a környezet- és természetvédelmi LIFE programban

Magyarország rendkívüli sikereket ért el az egyetlen, dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogató uniós forrás tekintetében, hiszen eddig 41 LIFE projekt keretében csaknem 70 millió euró összegű támogatást nyert el hazánk


Details

Álláshirdetés – beszerzési munkakör

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet beszerzési munka- / feladatkör betöltésére.


Details

A jó búza és a molnár szakértelme

Elsősorban a jó búzán és a molnár szakértelmén, odafigyelésén múlik a liszt minősége – hangzott el a zalaszántói Kotsy-malomban tartott tárlatvezetésen.


Details

Programok a bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja alkalmából

Az UNESCO Általános Konferenciájának 41. ülésszakán arról született döntés, hogy november 3. napját a bioszféra-rezervátumok nemzetközi napjává nyilvánítják.


Details

Id. Sümegi József emlékére

Jóska bácsi nemcsak bérlője volt a Kornyi tavi majornak, hanem hosszú évekig gondozta az Igazgatóság 350 egyedszámú Hortobágyi racka juh állományát.


Details

Bálványfa elleni védekezés a Muránál

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság két saját vagyonkezelésű területén 2022 októberében Igazgatóságunk munkatársai a faj közel 600 példányát kezelték kémiai védekezési eljárással.


Details

A természet alkímiája

Miként varázsol a zöldből sárgát, narancsot majd vöröset az ősz?


Details

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Ma is szükség van az 1956-os hősök hitére. 1956 egy igazodási és különleges erkölcsi, szellemi tájékozódási pont az egész magyar nemzet számára


Details

Úszó kagylótutajoktól mentesítették a Kis-Balatont

A Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer I-es ütemén jelent meg az “úszó kagylótutaj”. Ez egy idegenhonos és az élővizekben invazívan viselkedő növényfaj, ami károsan hat a területre. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közös erővel, még időben elkezdték a nagy területet elfoglaló növény eltávolítását.


Details

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít az élővilág védelmére

Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját, amely az állatok védelmére és az élővilág sokszínűségének fontosságára hívja fel a figyelmet.


Details

A természeti bűncselekmények hazai áldozatai

Megjelent a 2020 szeptembere óta tartó LIFE SWiPE projekt keretében készített Természeti bűncselekmények – Nemzeti jelentés Magyarországról, mely a 2015 – 2020 között Magyarországon elkövetett természet elleni bűncselekményeket vizsgálja.


Details

Idén télen is lehet evezni a Hévízi-csatornán

2022. október 7. és 2023. március 15. közötti időszakban ismét lehet vízitúrákat szervezni a be nem fagyó vízfolyáson.


Details

Szoros küzdelemmel zárult az Ifjú Kócsagőr Program döntője

A kilencedik éve meghirdetett országos vetélkedőn az egyes nemzeti park igazgatóságok legjobb ifjú kócsagőrei mérték össze rátermettségüket és szakmai ismereteiket


Details

Magyar gurgolya Veszprémben

Veszprém szikláin, a Benedek-hegytől a Sintér-dombon, a völgyhidat szegélyező gyepeken és az út miatt keresztülvágott sziklafalakon át a Betekints-völgyig most jól láthatók a néhol tömegesen virágzó, tömött ernyőcskéjű magyar gurgolya (Seseli leucospermum W. & K.) magas növésű, virágzó példányai.


Details
Scroll to top