News

Terelővadászatok a Balaton-felvidéken

Igazgatóságunk üzemi vadászterületein az alábbi időpontokban nagyvad terelővadászatot tart, kérjük a kedves látogatókat, hogy programjuk szervezése során ezt vegyék figyelembe, a felsorolt területeket a megadott időpontokban ne látogassák.


Details

Érték a tájban – Németbánya egyedi tájértékei

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülő tájérték felmérések eredményeit folyamatosan bővülő cikksorozatunkban településekre bontva mutatjuk be a honlap olvasói számára.


Details

Európa Amazonasa és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Egy egyedülálló projekt érkezett a befejezéséhez október végén. Az Amazon of Europe Bike Trail projektben 15 partner dolgozott öt országban - Ausztriában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában- az Amazon of Europe Kerékpáros Túraútvonal kidolgozásában és megvalósításában.


Details

Érték a tájban – Egyedi tájérték felmérés Lispeszentadorján településén

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén készülő tájérték felmérések eredményeit folyamatosan bővülő cikksorozatunkban településekre bontva mutatjuk be a honlap olvasói számára.


Details

A sárgafejű királyka

A Szentgáli tiszafásba megérkeztek téli vendégeink, a sárgafejű királykák (Regulus regulus).


Details

Téli evezéshez kiváló úticél Hévíz és a Hévíz-patak!

A Duna TV Családbarát című műsora mutatta be a családoknak is ajánlható programlehetőséget.


Details

Ma egy fészek, holnap az óceán! 2021

Idén is ellátogatott hozzánk a Varázslatos Magyarország lelkes, önkéntes csapata.


Details

Határon átnyúló program keretében bővült a Nyugat-Pannon régió kínálata

Kiemelt szerepe van a határon átívelő közös természetvédelmi munkának, hiszen a megváltozott társadalmi igények, az aktív kikapcsolódás népszerűsége a hálózatos gondolkodásra ösztönöznek.


Details

Megállapodást kötött a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és nemzeti park igazgatóságunk

Megkezdődött a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) nyílt napja csütörtökön az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon Budapesten.


Details

"Az Élettel teli tölgyesekért" túráztunk

Az ’Az Élettel teli tölgyesekért’ (LIFE4OakForests LIFE 16/NAT/IT 000245) projekt részeként a Balatonfüredi-erdő Természetvédelmi Területen vezettek túrát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.


Details

Folyamatosan bővülnek az Agrárminisztérium környezeti-nevelési programjai

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a szemléletformálásra annak érdekében, hogy védendő értékeinket minél többen megismerjék. Ennek részeként a minisztérium számos programba vonja be az oktatási intézményeket is


Details

A nemzetközi együttműködések nagyban segítik az élőhelyvédelmet

Az országok közötti együttműködés, a nemzetközi szintű programok és a tudás megosztása nélkülözhetetlen a természet megőrzéséhez és a biológiai sokféleség megóvásához


Details

Sikeresen lezajlott a Természetvédelmi Őrök Országos Szakmai Találkozója

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság volt a házigazdája az eseménynek. A Kis-Balatonon gyűltek össze a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai hazánk tíz nemzeti parkjából.


Details

A Káli-medencében és azon túl

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű értékeinek, szépségeinek bemutatását és védelmük fontosságának megismertetését tizenöt látogatóhely, több mint száz rendezvény, vezetett túra, vetélkedő, kiadvány és hírlevél szolgálja.


Details

Magyarország részvételével létrejött a világ első ötoldalú bioszféra-rezervátuma!

Létrejött az ötoldalú Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum, miután az UNESCO MAB (Man and Biosphere, azaz „az Ember és Bioszféra”) kormányközi tanácsa, a Nemzetközi Koordinációs Bizottság jóváhagyta a nevezést. Ezzel megalakult a világ első, öt ország közreműködésével megvalósult egységes bioszféra-rezervátuma.


Details

Bronz dombormű emlékeztet az első kócsagőrre Vörsön

Megújult Gulyás József, az első magyar kócsagőr sírja.


Details

Felavatták az első kócsagőr síremlékét

„A természet védelme elengedhetetlen fennmaradásunk szempontjából, nemzeti parkjaink és az ott szolgálatot teljesítő természetvédelmi őrök a jövőnket őrzik.”


Details

A nemzeti parkok különleges világába kalauzolnak Gödöllőn

A nyitó hévégével kezdetét veszi a 15. Magyar Nemzeti Parkok Hete. A közönség a tíz nemzeti park igazgatóság kínálatával és különleges természeti értékeivel ismerkedhet meg Gödöllőn, a Királyi Kastély területén szeptember 10-e és 12-e között. Ezt követően egész héten különleges programokkal és kedvezményes lehetőségekkel invitálják a nemzeti parkok a látogatókat.


Details

Álláshirdetés - pályázatkezelő

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet pályázatkezelő feladatkör ellátására.Details

Kerékpártúra az AoE Bike Trail nyomvonalán, a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumban

A BfNPI szeptember 4-én rendezte meg a már hagyománynak számító kerékpáros túráját az Amazon of Europe Kerékpáros Túraútvonal mentén.


Details
Scroll to top