News

Álláshirdetés - beszerzési feladatkör

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet beszerzési feladatkör betöltésére.


Details

Álláshirdetés - pályázatkezelő feladatkör

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság állást hirdet pályázatkezelő feladatkör betöltésére.


Details

Szilva virágzás idején

Egy fasor tájképformáló hatása


Details

Fiatalok a természetvédelemben – idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program évről-évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. 2023-ban immár 10. alkalommal hirdetjük meg számukra a programot, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket.


Details

A siker kovásza az agráriumban az ágazati szereplők közötti összefogás – március 15-e alkalmából átadásra kerülő állami kitüntetések

Betartjuk a magyar nemzet gerincét adó vidéknek tett ígéreteinket, és soha nem látott fejlesztéseket indítunk be. Az ágazat minden szereplője tudja, „most vagy soha”, mondta Nagy István agrárminiszter az 1848. március 15-e alkalmából rendezett ünnepségen a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.


Details

Felhívás – Letenye állattartó telep és gazdálkodási központ üzemeltetésére 2023

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény, valamint az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007.(X.4.) Kormányrendelet vonatkozó fejezetei alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet.


Details

Inváziós fajok elleni beavatkozások a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság területén 2022-ben

Az idegenhonos inváziós fajokkal kapcsolatos intézkedések egyre sürgetőbb feladatot jelentenek a természetes életközösségek védelme érdekében, melyben a nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is aktívan részt vállal.


Details

Tavaszi virágpompa a zalai erdőkben

A szlovén-magyar határ menti térség erdősült területein Lelkes Andrással, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársával barangolunk. A természetvédelmi őr az egyik legszakavatottabb ismerője az errefelé foltokban bár, de mégis tömegével előforduló tavaszi virágoknak. Mint mondja: a legtöbben csak a hóvirágot és a tavaszi tőzikét ismerik, holott vannak a térségben más ritka s ezáltal védett növények is. Ilyen többek között a ligeti csillagvirág, a farkasboroszlán, a kisvirágú hunyor és a szártalan kankalin, de Becsehely vagy Zalalövő környékén a népnyelvben tavaszciklámenként ismert kakasmandikó is fellelhető már.


Details

A VADVILÁG ÉS A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG MEGŐRZÉSE KÖZÖS FELADATUNK

Március 3-án ünnepeljük a ’Vadvilág Világnapját’, idén éppen a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó CITES aláírásának 50. évfordulóján. 2023-ban a világnap mottója „Együttműködésben a vadvilág megőrzéséért”, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a saját szintjén mindenki hozzá tud járulni a vadvilág védelméhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez.


Details

Különleges programokkal várják az érdeklődőket a Barlangok hónapja alkalmából

Az öt hazai Nemzeti Park területén fekvő barlangok kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket március végéig a Barlangoljunk! - március a barlangok hónapja elnevezésű programsorozat részeként. A látogatók többek között geotúrán, denevérlesen, valamint fotós túrán is részt vehetnek.


Details

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság programkínálata

Puskás Zoltán BfNPI igazgatóval a Regina TV készített interjút 2023. február 8-án.


Details

Vizes élőhely-rekonstrukciók a Balatonnál

Az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban mintegy 38 milliárd forint jutott 100 ezer hektárnyi természeti környezet állapotának megjavítására, amely munka a következő ciklusban a KEHOP Plusz 42 milliárd forintos keretéből folytatódhat - mondta az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a balatoni vizes élőhely-rekonstrukciók projektzáró ünnepségén csütörtökön Fonyódon.


Details

A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse

A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.


Details

Megjelent 2023. évi minileporellónk

A bemutatóhelyek rövid leírását tartalmazó, zsebméretű kiadvány ingyenesen elérhető és pecsétgyűjtős kedvezménykuponként is funkcionál.


Details
Scroll to top