Water Buffalo Reserve, Kápolnapuszta

Details

Visit to the Csodabogyós Cave, Balatonederics

Photo: Gábor Sinka

Details

Lóczy Cave, Balatonfüred - Thursday-Sunday open

Photo: Csaba Egri

Details

News

Csaknem 200 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota a KEHOP keretében

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) jelenleg záruló ciklusában a természetvédelem eredményesen szerepelt, hiszen több mint 39 milliárd forint keretösszeggel, 101 projekttel, 180 ezer hektáron javult a természeti környezet állapota – jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a „Földtani örökségünk védelme és bemutatása a Bakony-Balaton Geoparkban” című projekt zárórendezvényén, Úrkúton.


Details

19. TAVAK VILÁGKONFERENCIÁJA

A tavakon túl: A tudomány, a kultúra és a kormányzás összekapcsolása a tavak fenntartható használata érdekében. Balatonfüred Kongresszusi Központ, 2023. november 7-9.


Details

Vízi Tanösvény készült a Hévízi-csatorna partján

A "Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása" című, KEHOP-4.1.0-15-2016-00050 azonosítószámú projekt keretében, elkezdődött a Hévízi-csatorna partján a Vízi Tanösvény tábláinak telepítése.


Details

Partneri összefogással a folyóvízi ökoszisztémák és ártéri erdők természeti állapotának helyreállításáért a Mura-Dráva-Duna mentén

Konzorciumi partnertalálkozón jártunk. 2023.11.20–23. között a szerbiai Zomborban rendezték „A Mura–Dráva–Duna menti ártéri erdei élőhelyek megőrzése és helyreállítása” című, EU által társfinanszírozott projekt (LIFE RESTORE for MDD) első konzorciumi partnertalálkozóját. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot Bende Zsolt igazgató, Kovács Hajnalka projektmenedzser, Magyari Máté és Lelkes András, a projekt szakmai vezetői képviselték.


Details
Scroll to top