Hírek

Magas rangú állami kitüntetésben részesült kollégánk

Dr. Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője részére, a Balaton-felvidéki ökoturisztika és a természetvédelem területén végzett szervezőmunkája elismeréseként Magyarország köztársasági elnöke a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést adományozta.


Részletek

Ismét térzene a Tapolcai-tavasbarlang előtt

A Yesterday zenekar újabb három alkalommal szórakoztatja a járókelőket és a turistákat.


Részletek

Felhívás - Kápolnapusztai Bivalyrezervátum Bemutatóhely üzemeltetésére

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Korm.r. vonatkozó fejezetei alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet.


Részletek

Turisztikai szakemberek látogatása a Kis-Balaton Látogatóközpontban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság meghívására október 15-én a Nyugat-Balaton térség turisztikai szakemberei látogattak el egy study túra keretében a nemzeti park új Kis-Balaton látogatóközpontjába. Szakvezetőnk bemutatta a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A résztvevő szakemberek nagy érdeklődéssel tekintették meg a borongós idő ellenére a Fekete István Emlékhelyet és a Matula-kunyhót a Diás-szigeten.


Részletek

Érték a tájban – Ugod egyedi tájértékei

A település az Északi-Bakony nyugati lejtőin fekszik, gyakorlatilag a Kisalföld és a Bakony találkozásánál.


Részletek

Átadták az Év Tájépítésze és Junior Év Tájépítésze Díjakat

Idén 9. alkalommal rendezték meg az ország legkiválóbb tájépítészeit jutalmazó Év Tájépítésze Díj átadó gáláját, amit a különleges körülmények miatt szabadtéren, a Szent István Egyetem Budai Arborétumában tartottak. A junior kategória díját Bubics Benedek kollégánk nyerte el, melyhez ezúton is Gratulálunk!


Részletek

Hangulatos utcazene a Tavasbarlang előtt

Az Új Idők akusztik immár Yesterday-ként mutatkozott be.

Angol és magyar nyelvű dalokat (köztük Beatles, Bob Dylan, Animals, LGT) megszólaltató akusztikus koncert fogadta a Tavasbarlang látogatóit szombaton délelőtt.


Részletek

Akcióban a természet őrzői!

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás által támogatott alkotás a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon elnyerte a Gróf Széchenyi Zsigmond különdíjat, valamint a Kék bolygó Alapítvány megosztott fődíját.


Részletek

Túra a Kis-Balatonnál és a Muránál

Az "Európa az én régiómban" programsorozat részeként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Kis-Balaton és a Mura-mente természeti értékeire, ökoturisztikai kínálatára hívta fel a figyelmet 2020. október 3-án vezetett, ingyenes túrák keretében.


Részletek

​Kéktúrázás Napja – 2020. október 10.

A Magyar Természetjáró Szövetség nagyszabású, természetjárást népszerűsítő eseményéhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.


Részletek

Európai Madármegfigyelő Napok a Kis-Balatonon

Lelkes madárbarátok részvételével, késő nyárra emlékeztető időben zajlott madármegfigyelő programunk a Kis-Balaton szabadon látogatható vízpartjain, október 3-án.


Részletek

Interjú az új látogatóközpontról, e-kerékpár túrákról a Trend Fm rádióban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részéről Puskás Zoltán igazgató beszélt a nemrég megnyílt Kis-Balaton Látogatóközpontról és az októberben induló e-kerékpár szakvezetéseinkről.


Részletek

Az UNESCO „Ember és Bioszféra” Program Magyar Nemzeti Bizottságának tagújító ülése Martonvásáron

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának Man and Biosphere (MAB) Programért felelős albizottsága 2020. szeptember 23-án tartotta meg tagújító ülését az Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetének Agroverzum tudományos élményközpontjában, Martonvásáron.


Részletek

A közeledő telet várják a tihanyi nagy pelék

A kihelyezett odúkat falevelekkel bélelik ki és készülődnek téli álmukra, amit az is jelez, hogy a nyáron kellőképpen meghíztak.


Részletek

Októbertől heti egy alkalommal indulnak e-kerékpár túráink!

Október 2-án pénteken 10.00 órakor indul első E-kerékpár túránk a „Balaton Riviéra kis kör” a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében.


Részletek

E-bicikliket kapott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

E-biciklizd be Magyarország nemzeti parkjait címmel indított programot az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság, erről pénteken a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) csopaki központjában tartottak sajtótájékoztatót.


Részletek

Keresztesek a Kerka-mentén

A Zala-megye nyugati szélén kanyargó Kerka folyó völgyének igazi ritkasága a keresztes vipera (Vipera berus).


Részletek

Virágzik az őszi kikerics!

A Nemzeti Parkunk területén túrázó, szemfüles látogatóink a következő napokban könnyedén találkozhatnak a különös kinézetű és kifejezetten látványos őszi kikerics virágaival.


Részletek

Mindenkit vár a Kis-Balaton Látogatóközpont csodás világa!

A Kis-Balaton Látogatóközpont megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Jöjjön el Ön is, nézze meg az interaktív kiállítást, sétáljon végig a zöldtetőn a tanösvényen, próbálja ki a játszóteret és sétáljon szakvezetéseinken Fekete István nyomában!


Részletek

Nemzeti identitásunk szimbóluma a Kis-Balaton

Nemzeti identitásunk szimbolikus helye a Kis-Balaton, természeti örökségünk egyik ikonikus helyszíne - jelentette ki Semjén Zsolt kedden a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán.


Részletek
Ugrás a tetejére