Turisztikai szakemberek látogatása a Kis-Balaton Látogatóközpontban

  • Study Túra a Kis-Balatonon
  • Study Túra a Kis-Balatonon
  • Study Túra a Kis-Balatonon

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság meghívására október 15-én a Nyugat-Balaton térség turisztikai szakemberei látogattak el egy study túra keretében a nemzeti park új Kis-Balaton látogatóközpontjába. Szakvezetőnk bemutatta a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A résztvevő szakemberek nagy érdeklődéssel tekintették meg a borongós idő ellenére a Fekete István Emlékhelyet és a Matula-kunyhót a Diás-szigeten.

A látogatóközpont interaktív kiállítása, a csodálatos természetfilm, a látványkonyha megtekintése után a zöld tető tanösvény is lenyűgözte a partnereket.

Az Igazgatóság ökoturisztikai tevékenységének bemutatását követően kötetlen beszélgetés keretében a további programlehetőségekről – kenutúra, szárazföldi szakvezetés, fotószafari, kézműves foglalkozás, környezeti-nevelés - együttműködések elmélyítéséről is szó esett.

Bízunk abban, hogy partnereink tetszését elnyerte az új látogatóközpont, amely egész évben változatos kínálatával várja a vendégeket.

Igazgatóságunk számára nagyon fontos a partneri együttműködés, közös erővel biztosítani tudjuk a Nyugat-Balaton térségének turisztikai fejlődését.


Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Scroll to top