Akcióban a természet őrzői!

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás által támogatott alkotás a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon elnyerte a Gróf Széchenyi Zsigmond különdíjat, valamint a Kék bolygó Alapítvány megosztott fődíját.

A sorozat a Magyarországon dolgozó természetvédelmi őrök munkáját mutatja be. A tíz Nemzeti Park elképesztően gazdag környezeti változatossága sokféle kihívás elé állítja a szakembereket: az őrök lóháton, terepjáróval, csónakkal, vagy éppen kötélen ereszkedve jutnak el “munkahelyükre”, és a megoldandó feladatok legalább ennyire változatosak és izgalmasak. A váratlan helyzetek rátermettséget, az apró jelek nyomozói éleslátást, a távolságok kitartást, az ellenfelek bátor és határozott kiállást, a természet pedig szakmai tudást és hatalmas szívet követel szolgálóitól. Igen, szolgálnak ők és szolgálatban állnak, nem véletlen az elnevezés: természetvédelmi őrszolgálat.

Az "Akcióban a természet őrzői" c. díjnyertes film megtekinthető:

A sorozat összes része megtekinthető:

(6. rész: 20:50 percétől Vers József a Kelet-Veszprém Tájegység (BfNPI) vezetője az ürgetelepítési programot mutatja be, a 8. rész 21:40 perctől pedig a tihanyi levendula termesztést)

https://filmdzsungel.tv/akcioban_a_termeszet_orzoi/

Forrás: Filmdzsungel Stúdió

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjazottak listája megtekinthetők ITT.

Scroll to top