"A gyepek titkai" III. fotópályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei a Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében idén harmadik alkalommal hirdetnek fotópályázatot.

A gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítását és hosszú távú megőrzését célzó projekt a fotópályázattal a hazai gyepek értékeit, az itt élő jellemző növény- és állatfajok bemutatását, népszerűsítését célozza.

A fotópályázat szervezője: Magyarország első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a Grassland-HU koordináló kedvezményezettje, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

A pályázat témája 2022-ben – a gyepes élőhelyek növényfajai és gerinctelen állatfajai után – a gyepek GERINCES ÁLLATFAJAI.

Jelentkezés módja:

A pályázatra jelentkezni és a képeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehet:

www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31. 24:00

Pályázók köre:

Az előző évekhez képest újdonság, hogy két korcsoportban lehet pályaműveket nevezni (ezzel bemutatkozási lehetőséget teremtve az ifjú fotós tehetségeknek is):

10-től 18 éves korig (a pályázat beadásakor 18. életévét be nem töltött pályázó),

18 év felett.

Technikai feltételek:

- A pályázaton a részvétel ingyenes.

- A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát (kivételt képeznek a Grassland-HU projekt kedvezményezettjeinek alkalmazásában dolgozó projektmunkatársak, illetve a szervezésben vagy lebonyolításban közreműködő természetes személyek).

- Egy pályázó legfeljebb 5 db, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik.

- A képeket JPEG formátumban - beágyazott Adobe RGB színprofillal kérjük feltölteni a pályázati felületen.

- Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500 px (széles panorámakép esetén hosszabbik oldal min. 3500 px). (Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet.)

- A Pályázónak a megadott felületen a fotók mellett egy rövid adatlap kitöltése is szükséges a képek címének (amely megegyezik a kép fájlnevével), a faj nevének (ha ismert), a készítés időpontjának és helyszínének, valamint a Pályázó nevének, postacímének, e-mail címének megadásával.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a részletes pályázati kiírást, amely ITT érhető el.

Eredményhirdetés:

Az 1-3. helyezettről szakmai zsűri dönt.
A közönségdíj pedig a Grassland-HU Facebook oldalán (www.facebook.com/grasslandlifeip/) indított szavazás eredménye alapján kerül kiosztásra.

Az eredményhirdetés várható időpontja 2022. szeptember közepe. A díjazottakat e-mail-ben értesítjük.

Az ünnepélyes díjátadóra és kiállításmegnyitóra pedig előre láthatóan 2022. szeptember végén kerül sor.

Vándorkiállítás:

A zsűri által legjobbnak ítélt 30 alkotás vándorkiállítás formájában megtekinthető lesz a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyein, látogatóközpontjaiban. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.


Bővebb információ kérhető a következő email címen: grasslandfoto (@) hoi (.) hu

Kapcsolattartó: Doró Viktória, kommunikációs szakértő: doro.viktoria (@) hoi (.) hu, +36 30 343 5394

Ugrás a tetejére