Ismerjük egyáltalán azt a környezetet, azt a világot, amely körülvesz bennünket? Tudjuk, hogy miért kell felelősséget vállalnunk?

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nemzeti parkunkban járt, Máté Bence nemzetközileg elismert természetfotós társaságában.

Beszélgetésük közben Máté Bence adott jónéhány tippet, hogyan lehet a hétköznapokban hozzájárulni a bennünket körülvevő, gazdag környezet megóvásához. Ahogy Szentkirályi Alexandra megfogalmazta:

"Természet- és klímavédelem, környezettudatosság – mind-mind olyan divatos kifejezés, amellyel előszeretettel dobálóznak. De ismerjük egyáltalán azt a környezetet, azt a világot, amely körülvesz bennünket? Tudjuk, hogy miért kell felelősséget vállalnunk?

A kormány álláspontja szerint pont ezért tettekre, cselekvésre van szükség. Így már megkezdődött hazánkban az illegális hulladéklerakók felszámolása a klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében, jövőre pedig betiltjuk az egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Tehát vannak előremutató lépések, de igazi, “látható” eredményeket csak közösen, az emberek összefogásával érhetünk el!"

A természet megóvása közös érdekünk. Hiszen nem mindegy, miben élünk, s milyen lesz majd az a környezet, amit unokáinkra hagyunk. A jelenben meghozott döntéseinknek óriási kihatása van a jövőre nézve. Abban kell gondolkodnunk, s talán ez a legnagyobb felelősségünk, hogy a jövő környezete olyan legyen, melyben mi is örömmel élnénk.

A beszélgetés itt megtekinthető: https://www.facebook.com/103034067877803/posts/185...

Forrás: Szentkirályi Alexandra, Facebook portál

Ugrás a tetejére