Kihirdették a győzteseket a "Sokszínű Balaton-felvidék" fotópályázaton

  • A díjazottak és a díjazók
  • I. helyezett: Hencz Judit:
  • II. helyezett: Ceglédi Ádám:
  • III. helyezett: Borbély Krisztián:
  • A különdíjasok
  • Orbán Péter – Téltakaró (Varázslatos Magyarország portfólió különdíja)
  • Micskó Zoltán – Pipacstenger (Varázslatos Magyarország portfólió különdíja)
  • Kiss Andrea – Ürgemuzsika (Szentkirályi Magyarország Kft. különdíja)
  • Bercsi Gábor – Őszi Csobánc (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíja)

Taroltak a Balaton-felvidék élővilágát bemutató képek a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország – a BfNPI szakmai támogatásával megvalósított – fotópályázatán.

Több mint 300 pályamű érkezett a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország nemrég lezárult közös fotópályázatára, amely a Balaton-felvidék természeti sokszínűségére hívta fel a figyelmet. A zsűri által odaítélt három fődíj mellett a kezdeményezés szervezői négy különdíjat is kiosztottak a verseny ünnepélyes díjátadóján. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával megvalósított pályázat legjobb fotóit egy kiállítás keretében idén télen több helyszínen is megtekintheti a nagyközönség Balatonfüreden.

Véget ért a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával indított a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat és természetvédelmi program. A közel három hónapos jelentkezési időszak alatt több mint 300 kép érkezett a szervezőkhöz, amelyből rangos szakmai zsűri választotta ki a legjobb három természetfotót. Az első helyezett Hencz Judit vízi jelenetet ábrázoló ’Kukucs’ című képe lett, a második helyet Ceglédi Ádám rókafivéreket bemutató ’Testvérek’ című fotója szerezte meg, míg a harmadik helyen Borbély Krisztián szintén vizes témájú ’Fekete-fehér partfutó’ című képe végzett. A nyertesek 100 000-től 300 000 forintig terjedő pénzdíjazásban, valamint értékes ajándékcsomagban részesültek. A pályázatot elbíráló szakmai zsűrit olyan szakemberek képviselték mint Máté Bence, Keleti Éva, Potyó Imre, ifj. Vitray Tamás, Suhayda László, Szilágyi Attila és Tóth Zsolt Marcell.

„A Balaton-felvidék fontos szerepet játszik vállalatunk életében, hiszen ez a Theodora ásványvíz otthona. Kiemelt figyelmet fordítunk a térség élővilágának megóvására, valamint azt is szem előtt tartjuk, hogy gyáraink működését összhangba hozzuk a természeti környezettel. Büszkék vagyunk a partnereinkkel közösen indított kezdeményezésre, amely a szélesebb közönség számára is megmutatta, milyen varázslatos és sokszínű a Balaton-felvidék” – Buzási Dániel, a Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A verseny ünnepélyes díjátadóján az erős mezőnyre való tekintettel négy különdíjat is kiosztottak: a legkoherensebb és legszebb beadott teljes pályázati portfólióért a Varázslatos Magyarország portfólió különdíját Orbán Péter és Micskó Zoltán kapták, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíjával Bercsi Gábor gazdagodott, míg a Szentkirályi Magyarország Kft. különdíját Kiss Andrea vihette haza. A díjátadó részeként kiállítás nyílt a pályázatra benyújtott legjobb fotókból, amelyet az érdeklődők november 27-ig a balatonfüredi Vitorlás Étteremben, ezt követően, november 28-tól pedig az Arácsi Népházban tekinthetnek meg. A tárlatban szereplő negyven kép a természetfotósok egyedi szemszögéből mutatja be a tájegység rendkívül gazdag élővilágát és lélegzetelállító természeti sokszínűségét.

A Theodora és a Varázslatos Magyarország hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai munkáját, amelyet a nemzeti park természeti értékeinek megőrzéséért folytatnak. A három szervezet közös küldetésként tekint a Balaton-felvidék természeti kincseinek megóvására, a térség népszerűsítésére, valamint a sokszínű élővilág bemutatására, amelynek fontos állomásaként szolgált az együttműködés.

„A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságaként egyik fő feladatunk a biológiai sokféleség megőrzése, ezért szívesen csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely szintén ezt a nemes célt kívánja beteljesíteni. Bízunk abban, hogy a lenyűgöző, életszerű, vagy akár szívmelengető fotókat látva minél többen elmélyülnek a Balaton-felvidék élővilágának felfedezésében, és egyre növekvő tisztelettel fordulnak a páratlan természeti értékeink felé” – mondta Puskás Zoltán, a Balaton-felvidék Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

NÉZZE MEG A TELJES PÁLYÁZATI GALÉRIÁT! https://bit.ly/3tXtuD1

Forrás: Varázslatos Magyarország

Az eredeti cikk elérhető IDE kattintva.

A kiállítás megtekinthető 2022. november 29-től 2023. január végéig Balatonfüreden, az Arácsi Népházban, nyitvatartási időben (téli időszakban H 10-18, Sze 14-18, Cs 10-18 óra)

Ugrás a tetejére