KEOP 3.2.0./11-2012-0010 - Majorfelújítás Veszprém megyében és eszközbeszerzés


Projekt címe: Majorfelújítás Veszprém megyében és eszközbeszerzés

Projekt azonosító száma: KEOP 3.2.0./11-2012-0010

Kedvezményezett: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt célja:
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) működési területén lévő védett, fokozottan védett és NATURA 2000 területek hálózatának a gerincét a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területei képezik, amelyek sajátos, csak rá jellemző élő- és élettelen természeti értékekkel rendelkeznek. A BfNPI kitűzött feladata, hogy a kezelésében lévő területek magas szakmaisággal és a biológiai sokféleség megóvásával legyenek kezelve, célszerűen művelve, illetve karban tartva. Jelen pályázat célja, ezen célkitűzéseket speciálisan szolgáló infrastrukturális beruházások megvalósítása, melyek az őshonos háziállatfajták élőhelykezelési célok szerinti tartását és haszonvételét teszik lehetővé, illetve olyan mezőgazdasági eszközök beszerzésre, melyekkel mindez szakszerűen végrehajtható.


BfNPI projekt-költségvetésének teljes összege: 247.152.496 Forint

Forrása: A nettó összeg 100%-a KEOP finanszírozás, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és központi költségvetés előirányzat társfinanszírozásában biztosítva.

A projekt időtartama: 2012.10.15. – 2014.09.30.

Leírás:
A projekt közvetlen célja és eredménye, hogy a BfNPI kezelésében lévő élőhelyeken célszerűen, és okszerűen elvégezhetőek a szakszerű kezeléshez kapcsolódó mezőgazdasági munkák. Ebbe beletartozik az őshonos háziállatfajok tartási körülményeinek javítása, hiszen az állatok fontos szerepet játszanak az élőhelyek természetközeli módon történő kezelésének technológiai folyamatában. Illetve a gépek biztosítani tudják azt a kapacitást, melyekkel időben, a lehető legkisebb zavarással, megfelelő gyorsasággal, az előírt technológiai ütemezés szerint valósulhatnak meg az élőhelykezelési munkaműveletek, melyek haszna egyben a gyepkezelés, illetve a téli szálastakarmány biztosítása az állatok számára. További cél, hogy a Kővágóörsi juhtelep a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően működhessen, illetve a beszerzendő gépek modern, környezetbarát technológiákkal, gazdaságosan és nagy üzembiztossággal működve minimalizálják a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

Szerződések:

Az Összesítő táblázatot a Projekt keretében létrejött szerződésekről és a nem közbeszerzés alá tartozó szerződések a Dokumentumok közül letölthetik!

Ugrás a tetejére