KEOP-3.3.0: erdei iskolák fejlesztése - Bakonybél

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2002-óta biztosít erdei iskolai szolgáltatást Bakonybéli Oktatóközpontjában. Az épület 2005-óta minősített programmal várja a diákokat. Az épület elégtelen fűtési rendszere  miatt csak április és október közötti időszakban funkcionálhatott. A megnyert KvVMFI KEOP erdei iskola fejlesztési pályázata hozzájárul az infrastrukturális háttér javításához, az oktatástechnikai eszköztár fejlesztéséhez és így az erdei iskolai szezon meghosszabbításához.

A projektben az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

Építési beruházás:
A fűtési-, és melegvíz-ellátási rendszer kialakítására, kisegítésére egy 38 kW teljesítményű faelgázosító kazán kerül elhelyezésre, a korábbi tároló helyiségből átalakított kazánházban.

A fűtési forráshoz csatlakozva az épület nagy belmagassága miatt a földszinti közös helyiségben padlófűtés, míg a további helyiségekben és az emeleten radiátoros fűtési rendszer kerül kialakításra.

A fűtési rendszer kiépítése mellett, korszerű, megfelelő hőtartó képességű nyílászárókkal (29 db) látjuk el az épületet.

A hőszigetelés további javítása érdekében az épületet 6 cm vastag utólagos, külső hőszigeteléssel látjuk el.

A padlófűtés kialakításával együtt kicseréljük a közösségi tér jelenlegi nehezen takarítható, hőszigetelés nélküli, téglával borított padlózatát, és azt szigetelt új padozattal látjuk el.

Az épület energiatakarékosabb ellátása érdekében a meleg víz ellátást biztosító jelenlegi három villanybojlert a tetőre szerelt napkollektorokkal (6 db) váltjuk ki és a meglévő, világítást biztosító, nagy fogyasztású reflektorokat fénycsöves lámpatestekkel (22 db) cseréljük fel.

Az épület védelme és a kötelezettségekben előírt működési feltételek biztosítása érdekében az épületet megfelelő füst-, és tűzjelző, valamint biztonsági rendszerekkel látjuk el.

Az ingatlan külső védelmét és biztosítását szolgája azon tevékenységünk, hogy a meglévő kerítésünket, felújítsuk és annak nyomvonalát követve egy drótfonatos kerítést építsünk ki.

Az erdei iskolai oktató, környezeti nevelési munkát segítő eszközbeszerzések:
A terepi vizsgálatokhoz határozólapokat, nagyítókat, csipeszeket, vízvizsgálati eszközöket, hordozható mikroszkópot, vízvizsgálati koffert, csillagászati távcsövet szerzünk be.

A terepi megfigyelőpontok könnyebb megközelítéséhez kerékpárok, a tájékozódáshoz térképek, tájolók, a megfigyeléshez távcsövek kerülnek beszerzésre.

A belső foglalkozások biztosítása érdekében egy laptopot és projektort, valamint egy DVD lejátszót a kapcsolódó oktatófilmekkel, tanári mikroszkópot, könyveket, a kézműves foglalkozásokhoz pedig asztalokat és székeket szerzünk be.

A fenti eszközök mellett az épület akadálymentesítésének komplexebbé tétele érdekében infokommunikációs akadálymentesítési eszközöket, dombornyomásos táblákat, térképeket, Braille feliratokat és indukciós hurkokat szerzünk be.

Tartalomfejlesztések (ESZA): 
Két kollégánk az oktatást, szemléltetést segítő vízvizsgálati (BISEL), Wet program és informatikai képzésekben részesül a projekt ideje alatt.

Költségfajták
ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK
I.ELŐKÉSZÍTÉSI KÖLTSÉGEK 
II.MEGVALÓSÍTÁS KÖLTSÉGEI
1. Projekt menedzsment költsége
2. Közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó költségek
3. Terület előkészítő munkálatok
4. Építési jellegű munkák
5. Eszközbeszerzés
7. ESZA típusú szolgáltatások ellenértéke (képzések)
8. Szolgáltatások ellenértéke (PR, műszaki ellenőr, könyvvizsgálat)
9. Tartalékképzés
10. Le nem vonható ÁFA
ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

2009
1 825 000
41 324 388
2 250 000
1 500 000
0
24 139 388
10 815 000
900 000
1 720 000
0
0
43 149 388
 
Ugrás a tetejére