Logó és arculat

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park logója 2013. év óta:

A logó kifejezi a természet és nemzeti parkunk sokszínűségét, a mozaikosságot, utal egyszerre virágra, fára, vízre, csobbanásra, csillagos égre, harmóniára...

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park korábbi címere, mely 2013. évet megelőzően egyben a logó szerepét is betöltötte:

Sokaknak a szívéhez nőtt a tanúhegyeket, a vizet és a lisztes kankalint ábrázoló embléma, mely 15 éven át szolgálta az 1997-ben megalakult Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot és képviselte a természetvédelem értékeit.

A logó és az arculat megújítását azonban szükségessé tette a kiadványok, az ismertető táblák és a webes felületek megváltozott képi világa, valamint a logókkal szembeni mai elvárások: letisztult, egyszerű stílus, inkább jelszerű logó, mint konkrétumot ábrázoló címer.

Az Igazgatóság által javasolt két új logóváltozat közül a nagyközönség választhatott online szavazás útján. A győztes embléma méltó módon jelképezi a védett területeket és a természetvédelmi munkát: letisztult, szép grafikai megoldás, jól beilleszthető a még meglévő régi, valamint a jövőbeni grafikai felületekre.

2013. évben az új arculatnak megfelelően elkészült a Balaton-felvidéki Nemzeti Park imázsfilmje is, amely látható honlapunkon és a facebookon.

Korábbi címerünk és az új logónk egymással párhuzamosan továbbra is használatban van. Az új arculat bevezetése miatt az Igazgatóság a korábban létrehozott tanösvények tábláit, kiadványait nem cserélte le, így számos helyszínen még a lisztes kankalint ábrázoló címerrel találkozhatnak a látogatók.

Ugrás a tetejére