KDOP 2.1.1/D-12-2012-0004 - Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont – „Bakony–Balaton Geopark Nyugati Kapuja”

Projekt címe:
Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont – „Bakony–Balaton Geopark Nyugati Kapuja”

Projekt azonosító száma: KDOP 2.1.1/D-12-2012-0004

Kedvezményezett: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

A projekt célja:
A projekt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, a Tapolcai Kistérségben, Tapolca városában valósul meg, azzal a célkitűzéssel, hogy ott a Tapolcai-tavasbarlang nemzetközi szinten is egyedülálló természeti adottságaira épülő ökoturisztikai látogatóközpont jöjjön létre, amely szeptemberben UNESCO minősítést elnyert, a Bakony és a Balaton-felvidék földtani örökségét összegfogó és azt az odalátogató turistáknak bemutató Bakony–Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét tölti majd be. A fejlesztés helyszínének otthont adó ingatlan vagyonkezelője, és így a pályázat benyújtója, a projekt gazdája a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság.

Távlati cél egy a meglévő természeti attrakcióra épülő szezonalitástól független, egyedi, a kor igényeit kielégíteni képes, további látogatókat vonzó és megtartó turisztikai szolgáltatások kialakítása, és annak jövedelemtermelő képességének megerősítése, fenntartása a régió turisztikai piacán. A fenntartási időszakban elért 20 ezer fős látogatottság növekedéssel az Igazgatóság célja a település, a régió, mint turisztikai desztináció piaci pozíciójának, ismertségének és látogatottságának erősítése, megtartása, javítása, valamint új lendület adása a fejlesztés szűkebb környezete turizmusának és vendégforgalmának.

A projekt elszámolható nettó összköltsége: 299.997.644,-Ft

Forrása: Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetés előirányzat

A projekt tervezett időtartama: 2013.04.15. – 2015.01.31.

Szerződések:

Az Összesítő táblázatot a Projekt keretében létrejött szerződésekről és a nem közbeszerzés hatálya alá tartozó szerződéseket az oldal alján a Dokumentumok közül letöltheti!

Ugrás a tetejére