Hévízi-csatorna vízitúra

Tisztelt Látogatók!

A fennálló járványhelyzet miatt (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) a Kormány 2020. december 7-én bejelentett döntése alapján a Balaton-felvidék Nemzeti Park Igazgatósága 2020. december 8-tól a bemutatóhelyek, szálláshelyek és programok vonatkozásában az alábbi döntést hozta:

- továbbra is zárva marad az összes bemutatóhely, szálláshely és erdei iskola;

- minden előre meghirdetett program elmarad;

- a szakvezetéses túrákra és környezeti-nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt / megrendelt programok nem kerülnek megtartásra.

Ezzel összefüggésben a Hévízi-csatornára megvásárolható vízitúra igazolások 2020.12.08-tól nem lesznek elérhetőek. A korábban már megvásárolt vízitúra igazolások teljes összegei visszautalásra kerülnek.

Amennyiben 2021. január 11-től - vagy egy esetleges későbbi időponttól - újra lesz lehetőség szabadtéri rendezvények megtartására, a Balaton-felvidék Nemzeti Park Igazgatósága fenntartja a jogot, hogy újra megnyissa a vízitúra igazolások értékesítését a még fennmaradó időszakra. A mindenkori aktuális állapotról a honlapon tájékozódhatnak.

Mindannyiunk egészsége érdekében ezúton is köszönjük megértésüket, együttműködésüket!


A Hévízi-csatornán a vízitúrázás engedély köteles tevékenység. A Hévízi-csatornán a vízitúrázás lebonyolítására és koordinálására a Zala Megyei Kormányhivatal ZMKH-1285-2/2020 iktatószámú határozata és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 4155-2/2020. iktatószámú vagyonkezelői hozzájárulása alapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a jogosult és köteles. (ld. Kapcsolódó / Részletes információ / Letöltések)

A Hévízi csatornán a vízitúrázás a természetvédelmi érdekek figyelembevételével csak 2020. október 31-től (szombat) 2021. március 15-ig (hétfő) terjedő időszakban folytatható.

A túra kezdő és végpontján, valamint a pihenőhelyen mobil WC-k kerülnek kihelyezésre (4-4 db), továbbá egy vízreszállást segítő stég 2020. november első hetében.


Mindenkinek, aki szeretne a Hévízi-csatornán vízitúrát szervezni vagy vízitúrázni, be kell szereznie az adott napra, adott létszámra szóló vízitúra igazolást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságtól.

A Hévízi-csatornán a vízitúrázás a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által kiadott vízitúra igazolás birtokában végezhető tevékenység. A vízitúra igazolás díja 1.000,- Ft/fő/nap.


A Hévízi csatornán az egy napra kiadható vízitúra igazolások maximális száma (vízitúrázók létszáma) 250 fő. A napi limittől 20%-kal, azaz maximum +50 fővel, kizárólag indokolt esetben (protokoll rendezvények, sajtó rendezvények, filmforgatás, oktatás, bemutatás, környezeti nevelés) az engedélyes eltérhet.


Hogyan lehet a vízitúra igazolást beszerezni?

A vízitúra igazolást adott napra lehet beszerezni ezen az oldalon, a JEGYVÁSÁRLÁS gombra kattintva. Az igazolás díját bankkártyával lehet befizetni, a számla e-mailben, elektronikusan érkezik.

Hány szabad hely van az adott napon?

Ahány igazolás az online felületen elérhető.

Egy vízitúraszervező, egy adott naptári napra maximum 40 fő részére igényelhet vízitúra igazolást.

A vízitúrázás részletes szabályai a Kapcsolódó / Részletes információ / Letöltések alatt elérhetők.

A vízitúrázásra vonatkozó jogszabályok, előírások: Kapcsolódó / Részletes információ.

(Étkezési lehetőség: a közeli Kis-Balaton Látogatóközpont éttermében péntektől vasárnapig!)
Jelenleg ZÁRVA tart a Kis-Balaton Látogatóközpont!
Részletes információ és éttermi kínálat: Kapcsolódó / Kis-Balaton Látogatóközpont.

A Hévízi-csatorna élővilága és a "Miért van szükség a korlátozásokra?" aloldalak szintén a Kapcsolódó felirat alatt elérhetők.


Ugrás a tetejére