Hévízi-csatorna vízitúra

A Hévízi-csatornán a vízitúrázás engedély köteles tevékenység. A Hévízi-csatornán a vízitúrázás lebonyolítására és koordinálására a Zala Vármegyei Kormányhivatal ZA/KTO/02877-3/2023 iktatószámú határozata és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 4077-2/2023 iktatószámú vagyonkezelői hozzájárulása alapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a jogosult és köteles. (ld. ezen az oldalon Letöltések)

A Hévízi csatornán a vízitúrázás a természetvédelmi érdekek figyelembevételével csak 2023. október 06-tól (péntek) 2024. március 17-ig (vasárnap) terjedő időszakban folytatható.

A túra kezdő és végpontján, valamint a pihenőhelyen mobil WC-k kerülnek kihelyezésre (4-4 db), továbbá egy vízreszállást segítő stég.


Mindenkinek, aki szeretne a Hévízi-csatornán vízitúrát szervezni vagy vízitúrázni, be kell szereznie az adott napra, adott létszámra szóló vízitúra igazolást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságtól.

A Hévízi-csatornán a vízitúrázás a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által kiadott vízitúra igazolás birtokában végezhető tevékenység. A vízitúra igazolás díja 1.000,- Ft/fő/nap.


A Hévízi csatornán az egy napra kiadható vízitúra igazolások maximális száma (vízitúrázók létszáma) 250 fő. A napi limittől 20%-kal, azaz maximum +50 fővel, kizárólag indokolt esetben (protokoll rendezvények, sajtó rendezvények, filmforgatás, oktatás, bemutatás, környezeti nevelés) az engedélyes eltérhet.

Hogyan lehet a vízitúra igazolást beszerezni?

A vízitúra igazolást adott napra lehet beszerezni ennek az oldalnak az alján, 2023. szeptember 27-én (szerda) 10 órától. Az igazolás díját bankkártyával lehet befizetni, az igazolások és számla két külön e-mailben, elektronikusan érkeznek.

Hány szabad hely van az adott napon? Ahány igazolás az online felületen elérhető.

Egy vízitúraszervező, egy adott naptári napra maximum 40 fő részére igényelhet vízitúra igazolást.

Amennyiben több nap igazolásait egyszerre helyezik a kosárba és a megvásárolni kívánt igazolások száma meghaladja a 25-t, pdf-melléklet helyett linket küld a rendszer, ahonnan letölthetik a megvásárolt igazolásokat.

A vízitúrázás részletes szabályai ezen az oldalon, a Letöltések alatt elérhetők.

A vízitúrázásra vonatkozó jogszabályok, előírások: Kapcsolódó / Részletes információ.

Hévízi-csatorna vízitúra igazolások vásárlása:

Kedves Látogatóink! Az online jegyvásárláshoz az alábbiakra lesz szükségük: online vásárlásra alkalmas bankkártya (beállított TeleKóddal), mobiltelefon az internetes biztonsági kód (sms-kód) leolvasásához (a bankkártyánál beállított telefonszámmal), a TeleKód (Online Vásárlási Kártyakód), név, e-mail cím, jelszó a bfnp.hu fiókhoz, valamint a számlázási adatok: vevőnév, cím, adószám (ha van).

Kérjük, fizetés előtt ellenőrizzék, hogy a megfelelő időpontra szóló és megfelelő darabszámú jegy került-e a kosarukba. Köszönjük.

Vízre szállás 9.00-12.00 között, a jegyen azért szerepel a 12.00 óra, hogy a túra napján délelőtt is meg lehessen vásárolni az igazolásokat.

Időpont-módosítás visszamenőleg nem lehetséges, túraigazolások áthelyezésének kérése más szabad időpontra az eredeti időpontot megelőző munkanap 9.00 óráig lehetséges e-mailben (bfnp (@) bfnp (.) hu).

Ugrás a tetejére