Meseíró- és fotópályázatot hirdetett az Agrárminisztérium

A Föld Napja (04.22.) alkalmából meghirdetett pályázatok széles korosztályt szólítanak meg.

„Mesék a Zümmögő birodalomból” meseíró pályázat:

A beporzó rovarok fontosságára hívja fel a figyelmet az agrártárca a mesepályázattal. A felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv készül. A felhívásra óvodai csoportok, általános- és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek.

A pályaműveket 2021. május 31-ig lehet feltölteni a kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre. A felhívást és a pályázat részleteit ITT érhetik el.

"Az Év BISEL fotósa" fotópályázat:

Az idei országos pályázaton két korosztály (7-9. és 10-12. évfolyam) versenyezhet három témakategóriában.

A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit.

Célunk, hogy a diákok szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik leggazdagabb élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig. Kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni 2021. szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várják. A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok ITT érhetők el.

Forrás: AM Sajtóiroda

Scroll to top