Új élmények a Kis-Balatonon

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság alá tartozó kis-balatoni látogatóhelyeken a vendégek számára ismét elérhető az összes szolgáltatás. Számos újdonsággal várják a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket.

A Hévízi Televízió 2021. május 14-i adásában Fejes Éva ökoturisztikai munkatársunk nyilatkozott:
"(...) Látogatóközpontunkban van egy interaktív, igazi modern, 21. századi kiállítás, ami rendkívül gazdag információtartalommal rendelkezik. Nagyon látványos is, élménygazdag, élménydús. Minden korosztálynak csak ajánlani lehet. Valamint étkezési lehetőség is van a látogatóközpontban, ez több mint hiánypótló ebben a térségben. (...)"

A látogatóközpontban moziterem is található, továbbá a gyalogos-, illetve kenus kirándulások is innen indulnak. Népszerű úticél a Diás-sziget, itt a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhó is megújult.

"(...) Aki a térségünkbe látogat, feltétlenül el kell, hogy menjen a bivalyrezervátumba, ez Kápolnapusztán található, a Kis-Balaton déli csücskében, ahol az ország legnagyobb látogatható bivalycsordáját lehet megnézni. A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot teljes mértékben felújítottuk, tehát még a régi visszajáró vendégeinknek is sok újdonságot tartogat." - mondta a szakember.

A rezervátumban a legelő bivalyokon kívül egy május elején született csacsival is megismerkedhetnek a látogatók és egy ritka fehér bivalyt is megcsodálhatnak. A programokról és látogatóhelyekről részletes tájékoztatás és naprakész információ a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán találhatók. A szolgáltatásokat kizárólag védettségi igazolványt felmutató felnőttek és a felügyeletük alatt lévő gyermekek vehetik igénybe.

Az adás megtekinthető IDE vagy az alábbi képre kattintva:


A kapcsolódó, 2021. május 18-i adás pedig az alábbi képre kattintva:


Kommentár nélkül - Látogatás a Kis-Balatonnál:

Forrás: Hévízi Televízió

További információ a bemutatóhelyekről: ld. Kapcsolódó

Scroll to top