Felhívás - Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Védjegy 2024

A védjegy célja a helyi készítésű élelmiszerek, borok, boralapú termékek fogyasztási kultúrájának emelése, a termékek piacra jutásának elősegítése a hagyományos mesterségek-tevékenységek megőrzése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék-előállítás ösztönzése.

2024. ÉVI PÁLYÁZAT:

- Élelmiszer kategória:

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (a továbbiakban: Igazgatóság) védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi növényi és állati eredetű alapanyagokból készült (zöldség, gyümölcs, fűszer, gyógynövény, mag, tej, hús, zsiradék, stb.) élelmiszer termékeknek (krém, paszta, pástétom, szörp, lekvár, zselé, dzsem, tea, olaj, liszt, ecet, tejtermékek, húskészítmények, cider, sör, ásványvíz, stb.), amelyek az Igazgatóság működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. A termékek maximális alkoholtartalma 6 % lehet!


A védjegy célja

A helyi készítésű termékek fogyasztási kultúrájának emelése, a termékek piacra jutásának elősegítése, a hagyományos mesterségek-tevékenységek megőrzése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék-előállítás ösztönzése.

Pályázati csomag
A védjegy használat megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.

A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető az Igazgatóság titkárságán (8229 Csopak, Kossuth u. 16.), vagy letölthető az Igazgatóság honlapjáról (www.bfnp.hu).

Részletes pályázati kiírás, elbírálás feltételei és formanyomtatvány: ld. Letöltések

Benyújtás módja és határideje:
A kérelmet egy példányban egy termékmintával együtt postai úton vagy személyesen kell az Igazgatósághoz eljuttatni legkésőbb 2024. augusztus 30-ig.

- Bor / boralapú termék kategória:

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi bor /boralapú termékeknek (bor, pezsgő, habzóbor stb.) melyek az igazgatóság működési területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.

A védjegy célja

A helyi készítésű bor / boralapú termék fogyasztási kultúrájának emelése, a termékek piacra jutásának elősegítése a hagyományos mesterségek-tevékenységek megőrzése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék-előállítás ösztönzése.

Pályázati csomag

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati pályázati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.

A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető az Igazgatóság titkárságán (Csopak, Kossuth u. 16.), vagy letölthető az igazgatóság honlapjáról (www.bfnp.hu).

Részletes pályázati kiírás, elbírálás feltételei és formanyomtatvány: ld. Letöltések

Benyújtás módja és határideje:

A pályázati kérelmet egy példányban és egy termékmintával együtt postai úton vagy személyesen az Igazgatósághoz kell eljuttatni 2024. augusztus 30-ig.

További információ mindkét kategóriával kapcsolatban:

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Somlai Szilárd
Tel.: +36 87 555 290
Fax: +36 87 555 261
E-mail: somlaiszilard (@) bfnp (.) hu
Ugrás a tetejére