Ordacsehiben járt a Kék bolygó adása

Hulladéklerakó felszámolása és új természetvédelmi bemutatóhely valósul meg a Berek Világa Látogatóközpont létrehozásával.

Az adás megtekinthető az alábbi képre vagy a linkre kattintva (Ordacsehi: 05:13-09:34 perc):

Kék bolygó 2020. november 16-i adása

Somogy megyében, Ordacsehi és Fonyód között különleges, Natura 2000-es védett terület húzódik: az Ordacsehi Berek, amely a "Tisztítsuk meg az országot!" projektnek is fontos részévé vált, hiszen a látogatóközpont építésének megkezdésekor azzal szembesültek a szakemberek, hogy a területen a hetvenes-nyolcvanas években felhagyott és eltakart hulladéklerakó telep van.

Az illegálisan lerakott hulladékok felszámolására létrehívott projektben az Agrárminisztérium és további állami szereplők, valamint önkormányzatok vesznek részt. A projekt keretében a tíz nemzeti park igazgatóság 155 természetvédelmi területről mintegy 8200 köbméter illegális hulladékot mér fel és szállít el még ebben az évben.

Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár és Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója nyilatkozott a Kék bolygónak a projektről, a berkek, lápok fontosságáról és a természetvédelmi, környezeti-nevelési feladatokat ellátó látogatóközpontról.


Ugrás a tetejére