Szakvezetés a Kis-Balatonnál

  • Kis-Balaton látkép
  • Madármegfigyelés
  • Kecskebéka
  • Hermelin
  • Gyurgyalag
  • Bakcsó
  • Vörös gém
  • Vörös róka

Túráink kiindulópontja, találkozóhelye: Kis-Balaton LátogatóközpontHa a Kis-Balaton fokozottan védett területén kívánnak látogatást tenni, erre kizárólag szakvezetőink kíséretében, szakvezetési díj ellenében tudunk lehetőséget biztosítani.

A szakvezetésekhez előzetes bejelentkezés szükséges - a túrát megelőző nap 16 óráig!

Jelentkezés: CSAK E-MAILEN!
E-mail: kisbalatonturavezetes (@ bfnp (.) hu

A rendkívül értékes fokozottan védett természetvédelmi terület túlzott zavarásának elkerülése érdekében hétfőtől csütörtökig naponta kettő (9 órakor és 13 órakor), pénteken, szombaton és vasárnap egy-egy csoportot (9 órakor) tudunk fogadni, ezért van előzetes időpont-egyeztetésre szükség.
Szakvezetéseink során tapasztalt túravezetőink segítségével, látogatóink megismerkedhetnek a Kis-Balaton történetével, természeti értékeivel, gazdag madárvilágával. A töltésrendszeren lassan végighaladva lehetőség van a terület látványos szakaszainak bejárására, a madarak megfigyelésére, az élőlények zavarása nélkül.
A túra időtartama körülbelül 3- 3,5 óra.
A terepen való közlekedéshez a járműről a vendégnek szükséges gondoskodnia. A töltéseken egy túra alkalmával, csak egy jármű haladhat végig, kérjük ezt vegyék figyelembe a jelentkezés illetve a járműbérlés során.
Ajánlott, hogy kényelmes, könnyebb túrára alkalmas ruházatban, lábbeliben érkezzenek. A nyári melegben javasolt fejfedővel védekezni a napszúrás ellen, valamint innivalót hozni. Akinek lehetősége van rá, kérjük, hozzon magával távcsövet! Azonban a túra idejére az Igazgatóság által biztosított távcsöveket, spektívet is igénybe lehet venni.

Kis-Balaton Látogatóközpont

GPS : 46.700841,17.23867

Google térkép letölthető itt

.


A szakvezetésen mindenki saját felelősségére vesz részt.


Díjak (igazgatói utasításban): ld. Letöltések


A szakvezetett csoportok, személyek az igazgatóság érvényes, lepecsételt minileporellója bemutatásával a felnőtt jegy helyett kedvezményes jeggyel látogathatják meg a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot.Kedves Látogatóink!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Ugrás a tetejére