Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Túráink kiindulópontja, találkozóhelye: Kis-Balaton LátogatóközpontHa a Kis-Balaton fokozottan védett területén kívánnak látogatást tenni, erre kizárólag szakvezetőink kíséretében, szakvezetési díj ellenében tudunk lehetőséget biztosítani.

A szakvezetésekhez előzetes bejelentkezés szükséges - a túrát megelőző nap 16 óráig!

Jelentkezés: CSAK E-MAILEN!
E-mail: kisbalatonturavezetes (@ bfnp (.) hu
Jelentkezési lap: ld. Letöltések

A rendkívül értékes vizes élőhelyek túlzott zavarásának elkerülése érdekében hétfőtől péntekig naponta kettő, szombaton és vasárnap egy-egy csoportot tudunk fogadni, ezért van előzetes időpont-egyeztetésre van szükség.

Szakvezetéseink során tapasztalt túravezetőink segítségével látogatóink megismerkedhetnek a Kis-Balaton történetével, természeti értékeivel, gazdag madárvilágával.

A terepen való közlekedés a vendég saját járművével történik (gépkocsi vagy autóbusz, amivel az adott csoport érkezik). A töltésrendszeren lassan végighaladva lehetőség van a terület látványos szakaszainak bejárására, a madarak megfigyelésére, az állatok zavarása nélkül. A mikrofonnal ellátott buszt az érkező csoport biztosítja. Egyszerre csak egy jármű haladhat végig a töltéseken, ezt kérjük, a saját gépkocsival érkezők is vegyék figyelembe és a két busszal érkező nagyobb csoportokat két külön vezetés során tudjuk csak fogadni!


Ajánlott, hogy kényelmes, könnyebb túrára alkalmas ruházatban, lábbeliben érkezzenek. A nyári melegben javasolt fejfedővel védekezni a napszúrás ellen, valamint innivalót hozni. Akinek lehetősége van rá, kérjük, hozzon magával távcsövet!

Megközelítés:
A Látogatóközpont a 76-os főút Sármellék és Balatonszentgyörgyi szakaszáról letérve juthatnak el. Sármelléktől kb. 5,5 km-re jobbra, ill. Balatonszentgyörgy felől jövet a Zala-hídtól és a vasúti átjárótól kb. 1,5 km-re balra kell letérni és átmenni egy vasúti átjárón. Barna színű információs tábla is jelzi mindkét irányból, ahol le kell kanyarodni, Kis-Balaton Kutatóház felirattal. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság géptelepét látják majd meg először, de nem oda kell bemenni, hanem balra fordulni és a legutolsó házig továbbjönni. A kutatóház előtt egy nagy fatáblát látnak majd a nemzeti parkunk térképével.

Kis-Balaton Látogatóközpont
GPS : 46.700841,17.23867
Google térkép letölthető itt

.


A szakvezetésen mindenki saját felelősségére vesz részt.


Díjak (igazgatói utasításban) és jelentkezési lap: ld. Letöltések


A szakvezetett csoportok, személyek az igazgatóság érvényes, lepecsételt minileporellója bemutatásával a felnőtt jegy helyett kedvezményes jeggyel látogathatják meg a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot.Kedves Látogatóink!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Ugrás a tetejére