Elkészült a Mura-menti River’scool, folyó menti iskola

  • River_I_átméretezett.jpg
  • River_II_átméretezett.jpg

Az INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program támogatásával megvalósult coop MDD című, DTP1-259-2.3 számú projekt keretén belül elkészült az Igazgatóság muraszemenyei Hódvár Vízitúra Kikötőjénél a Mura-menti River’scool, a BfNPI első folyó menti iskolája.

A River’scool tagja egy 8 iskolából álló öt országos (Ausztria, Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Szerbia) hálózatnak, amelyeket a Mura, Dráva és Duna folyók mentén nyitottak meg. Minden egyes River’scool Bioszféra Rezervátum területén, vagy annak közelében található. Az iskolák más-más témákat mutatnak be, a veszélyeztetett halaktól és madárfajoktól, élőhelyektől, a folyóhelyreállításig, árvízmegelőzésig, de minden iskolában megtudhatjuk a Bioszféra Rezervátumok természetmegőrzésben és a kulturális értékek védelmében játszott szerepét.

A Mura-menti River’scool témája a folyó dinamika, melynek bemutatását segíti, hogy az iskola közvetlenül a folyóparton található, így könnyen felfedezhető az állandóan változó folyó és annak ártere. Interaktív, játékos foglalkozásokkal élménnyé szeretnénk tenni a tanulást az odalátogató gyerekeknek. Célunk, hogy minél több gyermek a saját felfedezése, megtapasztalása során ismerje meg a folyó varázslatos világát. Mindehhez segítségül szolgálnak különféle mikroszkópok, iránytűk, rovarmegfigyelők, nagyítók, csipeszek, vadkamerák és maga a természet laboratóriuma.

Várunk mindenkit sok szeretettel, akár gyalogosan, kerékpárral, csónakkal vagy kenuval!

További információ:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Gerencsér Beáta projekt koordinátor | Telefon: +36704692292
Levelezési cím: 8229 Csopak, Pf. 4.
E-mail: bfnp (@) bfnp (.) hu

2019.07.23.

Ugrás a tetejére