Erdők Háza, Bakonybél

  • Erdők Háza
  • Erdők Háza
  • Erdők Háza
  • Erdők Háza kiállítás
  • Erdők Háza
  • Erdők Háza
  • Erdők Háza
  • Erdők Háza

Kedves Látogatóink!

Az Erdők Háza augusztus 15-től átmenetileg zárva tart. Csoportok - minimum 15 fő - előzetes bejelentkezéssel látogathatják. Bejelentkezés az alábbi telefonszámon: +36 30 491 0075


Az Erdők Háza látogatásánál az alábbiakat kérjük vegyék figyelembe:

Maszk viselése nem kötelező, de ajánlott, az 1-1,5 méteres távolságtartás szintén.
Igazgatóságunk a higiéniai előírások betartásával fogadja a látogatókat.


Nyitvatartás:
2020

Augusztus 15-től átmenetileg zárva.

július 8-november 30.:
kedd-vasárnap 09.00-17.00 óra


Jegyárak:

Felnőtt jegy: 500 Ft
Kedvezményes* jegy:
400 Ft
Gyermek jegy
(3 -14 éves korig): 300 Ft

*Kedvezmények: Letöltések cím alatt

Elérhetőség, megközelítés

Cím: 8427 Bakonybél, Szent Gellért tér 9.
GPS: 47.252817,17.728229
Google térkép
Telefon: 003688461245, 0036304910075


Erdészeti és vadászati kiállítás vezetéssel. A Bakony élővilága és kőzetei.

A festői elhelyezkedésű bakonyi üdülőfalu, Bakonybél központjában található a Bakonyi Erdők Háza. A zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesének korszerű felújítása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az egykori magtárban természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt lehessen kialakítani.
A gyűjtemény földszinti terme magát a természetet mutatja be: a hegység földtörténeti múltját, főbb kőzeteit, ásványait, érdekes földtani jelenségeit. Fényképeken jönnek elénk a fontosabb növénytársulások, azok egy-egy védett növénye. Megismerkedhetünk a természet értékeit számba venni tudó erdőrendező mérnök egykori mérő, térképező eszközeivel, munkájával.
Az emeleti terem a természetben élő, dolgozó, annak javait hasznosító erdész, vadász és a faműves mesterségek tevékenységével ismertet meg. Egy hangulatos diorámában láthatjuk a Bakony vadon élő állatait, s Dani Pál naív festő képein az egykori Bakonyerdő vadregényes világát. Az erdőgondnoki szobának berendezett kiállító sarok a selmecbányai erdőmérnökképzésnek és Dobó Jenő farkasgyepüi erdőgondnok életművének bemutatásán keresztül az informatika korát megelőző század eleji mérnöki pontosságnak, fegyelmezettségnek, szaktudásnak állít emléket. S ha kipillantunk az ablakon az erdő borította hegyek sorára, megértjük, miért szeretik az itt élők és az erre járók az idők eleje óta e tájat.


Kutyát bevinni a Bakonyi Erdők Házába tilos!


Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az Erdők Házában a szálláshely megszűnt. Bakonybélben a nyári időszakban az Erdőismereti Oktatóbázis és Kismesterségek Háza (Pajta) szálláshelyet ajánljuk szíves figyelmükbe.


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park facebook oldala | megtekintés

Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony-Balaton Geopark területén fekszik.

Ugrás a tetejére