Erdők Háza, Bakonybél

  • Erdők Háza, belső

Elérhetőség:
+36303980426
+3688461245

bakonybelpajta (@) gmail (.) com

Megközelítés:
Cím: 8427 Bakonybél, Szent Gellért tér 9.

Teljes képernyős nézet megtekintése


GPS: 47.252817,17.728229
GOOGLE TÉRKÉP

Távolsági busz- és vonatmenetrend


Nyitvatartás

2024

Egész évben: Csak csoportoknak (10 fő felett) előzetes bejelentkezés alapján, jelentkezés legalább egy héttel a tervezett látogatás időpontja előtt!
március 15., december 24–26.,
december 31., január 1.
zárva

Jegyárak
2024

Gyermek 3 éves korig (regisztrációs jegy): 200 Ft/fő
Gyermek jegy (3-14 év): 500 Ft/fő
Gyermek jegy (15-18 év): 800 Ft/fő
Felnőtt jegy: 1000 Ft/fő
Kedvezményes* jegy: 800 Ft/fő
Regisztrációs jegy*: 200 Ft/fő

* ld. Letöltések: Igazgatói utasítás


Erdészeti és vadászati kiállítás vezetéssel. A Bakony élővilága és kőzetei.

A festői elhelyezkedésű bakonyi üdülőfalu, Bakonybél központjában található a Bakonyi Erdők Háza. A zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesének korszerű felújítása teremtette meg annak a lehetőségét, hogy az egykori magtárban természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt lehessen kialakítani.
A gyűjtemény földszinti terme magát a természetet mutatja be: a hegység földtörténeti múltját, főbb kőzeteit, ásványait, érdekes földtani jelenségeit. Fényképeken jönnek elénk a fontosabb növénytársulások, azok egy-egy védett növénye. Megismerkedhetünk a természet értékeit számba venni tudó erdőrendező mérnök egykori mérő, térképező eszközeivel, munkájával.
Az emeleti terem a természetben élő, dolgozó, annak javait hasznosító erdész, vadász és a faműves mesterségek tevékenységével ismertet meg. Egy hangulatos diorámában láthatjuk a Bakony vadon élő állatait, s Dani Pál naiv festő képein az egykori Bakonyerdő vadregényes világát. Az erdőgondnoki szobának berendezett kiállító sarok a selmecbányai erdőmérnökképzésnek és Dobó Jenő farkasgyepűi erdőgondnok életművének bemutatásán keresztül az informatika korát megelőző század eleji mérnöki pontosságnak, fegyelmezettségnek, szaktudásnak állít emléket. S ha kipillantunk az ablakon az erdő borította hegyek sorára, megértjük, miért szeretik az itt élők és az erre járók az idők eleje óta e tájat.


Kutyát bevinni a Bakonyi Erdők Házába tilos!


Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az Erdők Házában a szálláshely megszűnt. Bakonybélben a nyári időszakban az Erdőismereti Oktatóbázis és Kismesterségek Háza szálláshelyet ajánljuk szíves figyelmükbe. (ld. Kapcsolódó / Bakonybél - Erdei iskola - szálláshely)


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park facebook oldala | megtekintés

Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony–Balaton Geopark területén fekszik.


Kedves Látogatóink!

A bemutatóhelyre vonatkozóan a weboldal szövegében szereplő információk a mérvadók, a változtatás jogát fenntartjuk.

Köszönjük megértésüket.

Ugrás a tetejére