Lóczy-barlang, Balatonfüred

  • Lóczy-barlang, Balatonfüred
  • Ideiglenes nyomvonal táblával jelölése
  • Ideiglenes nyomvonal kitáblázása
  • Ideiglenes nyomvonal kitáblázása
  • Építési terület a Lóczy-barlang környéke, belépni tilos és életveszélyes

Jelenleg a barlang nem látogatható!

Tájékoztatjuk, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Széchenyi 2020 program keretében elnyert európai uniós támogatás segítségével Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál új látogatóközpontot épít beltéri és szabadtéri interaktív kiállítással, illetve egy geológiai bemutató tanösvénnyel.
A kivitelezési munkálatok 2020. áprilisban megkezdődtek.

A felújítási munkák által lehatárolt munkaterület érinti a Jókai kilátó és a hegy oldalában megbújó Lóczy-barlang közötti túraútvonal egy részét, mely a munkálatok miatt - várhatóan 2021. tavaszáig - részleges lezárásra került. Amennyiben az adott szakaszon tervez túrát, kérjük vegye figyelembe a megváltozott körülményeket. Megértését és türelmét ezúton is köszönjük!
A kilátóhoz vezető zöld háromszög jelzés eredeti nyomvonalának alsó (a barlanghoz közeli) szakasza sem járható! Kialakítottunk egy kényelmesen járható ideiglenes nyomvonalat, amelynek jelzéseit jól látható helyeken ki lettek helyezve.

(A Jókai-kilátó megközelítésének alternatív útvonalát a galériában látható képen, sárgával jelöltük. A Kilátó utcai parkolóból a K jelzés és az Aranyember útja tanösvény táblája jelzi a lépcsősort a kereszt, majd a kilátó felé.)


Látványos mészkőrétegek, szakvezetés, a közelben kilátó és tanösvények

Elérhetőség, megközelítés:

Cím: Balatonfüred, Öreghegyi út vége

Teljes képernyős nézet megtekintése

GPS: 46.969008, 17.873082

GOOGLE TÉRKÉP

Telefon: +3687555292 (hétköznapokon, munkaidőben)

Balatonfüred vasútállomástól autóval 5 perc alatt, gyalog fél órás sétával elérhető a barlang. A fokozottan védett barlanghoz turistajelzés vezet a vasútállomástól (zöld sáv) és a Jókai-kilátótól (zöld háromszög). A barlang közvetlen közelében néhány személyautó részére van parkolási lehetőség. Autóbusszal az Öreghegyi utca és a Rizling utca találkozásáig van lehetőség a barlangot megközelíteni, ahonnan (az Öreghegyi utca folytatódik, de arra a szakaszra autóbusszal behajtani tilos) kb. 300 m séta után érhető el a barlang.
A helyi közlekedésről bővebb információt talál az ÉNYKK Zrt. honlapján.
Távolsági busz- és vonatmenetrend | Hajó- és kompmenetrend

Nyitvatartás:
2021
Jelenleg ZÁRVA, az újranyitás időpontját ezen az oldalon fogjuk közzétenni.


Jegyárak:
2021

Gyermek 3 éves korig:ingyenes
Gyermek jegy (3-14 év):600 Ft/fő
Gyermek jegy (15-18 év):1.000 Ft/fő
Felnőtt jegy:1.200 Ft/fő
Családi csomag (2 fő felnőtt, max. 3 fő 3-14 éves):3.500 Ft/csomag
Kiegészítő gyermekjegy családi csomag vásárlása esetén:400 Ft/fő
Kedvezményes* jegy:1.000 Ft/fő


* ld. Letöltések: Igazgatói utasítás / Kapcsolódó: Kedvezmények

A belépődíj a vezetés díját, az ÁFA-t és a látogatókra vonatkozó balesetbiztosítás díját is tartalmazza.

Elfogadott fizetőeszköz: készpénz (HUF), bankkártya, SZÉP kártya (szabadidő alszámla).Lóczy-barlang:

A Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlang jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik. A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkő rétegek zárják körül a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire.

A barlang megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programunknak. A barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.

A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. A barlangban a hőmérséklet kb. 12 °C.

A barlang megtekintése: kb. fél óra. Egyszerre maximum 25 fő tekintheti meg a barlangot. A 25 főt meghaladó létszámú csoportok kisebb csoportokra bontva, több turnusban látogathatják a barlangot. Előzetesen időpontot egyeztető, 25 főt meghaladó létszámú csoportok elsőbbséget élveznek a barlang látogatásakor.


Állatot bevinni a Lóczy-barlangba tilos!


Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony-Balaton Geopark területén fekszik.A Balaton-felvidéki Nemzeti Park facebook oldala | megtekintés


Kedves Látogatóink!

A bemutatóhelyre vonatkozóan a weboldal szövegében szereplő információk a mérvadók, a változtatás jogát fenntartjuk.

Köszönjük megértésüket.


Ugrás a tetejére