Salföldi Major, Salföld

  • Lovak a Salföldi Majorban
  • Gidrán lovak
  • Libák és pulyka a Salföldi Majorban
  • Juhok élete a Salföldi Majorban
  • Parlagi szamár a Salföldi Majorban
  • Szürkemarhák a Salföldi Majorban
  • A megújult fűszer- és gyógynövénykert
  • A megújult fűszer- és gyógynövénykert (Kaszián Ágota és Barcza Gábor majorgazda)
  • Lovaskocsikázás Salföldön

Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fotókiállítás, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás


Elérhetőség, megközelítés:

Cím: Salföld

Teljes képernyős nézet megtekintése

GPS: 46.836624, 17.549983

GOOGLE TÉRKÉP

Telefon: +3687702857 | +36305306821

Facebook-oldal

Nyitvatartás:
2021

május 1 - augusztus 31.: 9.00 - 19.00 óra
szeptember 1 - november 1.: 9.00 – 17.00 óra
november 2 - 2022. március 12.: zárva

Pénztárzárás a bemutatóhely zárási időpontja előtt 30 perccel.

A téli zárvatartás alatt előzetes egyeztetéssel lovasprogramok (lovasbemutató, lovaglás, lovaskocsizás, szánozás) igényelhetőek.


Jegyárak:

Gyermek 3 éves korig:ingyenes
Gyermek jegy (3-14 év):500 Ft/fő
Gyermek jegy (15-18 év): 800 Ft/fő
Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő
Családi csomag (2 fő felnőtt, max. 3 fő 3-14 éves):2.800 Ft/csomag
Kiegészítő gyermekjegy családi csomag vásárlása esetén: 300 Ft/fő
Kedvezményes* jegy:800 Ft/fő


* ld. Letöltések: Igazgatói utasítás / Kapcsolódó: Kedvezményes jegyek

A belépődíj az ÁFÁ-t és a látogatókra vonatkozó balesetbiztosítás díját is tartalmazza.

A pénztárban belépőjegyét megvásárolhatja KÉSZPÉNZZEL (kizárólag Forinttal), BANKKÁRTYÁVAL (kivéve American Express) és OTP / MKB / K&H Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP kártya).

A belépődíj nem tartalmazza a lovas szolgáltatások díját. Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a lovasszolgáltatást (lovaglás, kocsikázás, lovasbemutató, pónilovaglás, csoportos programok) a majort üzemeltető vállalkozó végzi.

A sétakocsikázásra előzetes bejelentkezés csak csoportok számára szükséges.

Lovasbemutatók időpontja:
júliusban és augusztusban kedd-szerda-csütörtök és szombat 18 órai kezdettel (1 órás program).


Vállalkozó lovas szolgáltatásainak díja:

Lovasoktatás:4000 Ft/30 perc7000 Ft/60 perc
Tereplovaglás:7000 Ft/60 perc12000 Ft/120 perc
Pónilovaglás (min. 20 perc):3000 Ft/20 perc4000 Ft/30 perc
Sétakocsikázás (60 perc) gyermek jegy (3 éves kortól):1500 Ft/fő (07.01-től)
Sétakocsikázás (60 perc) felnőtt jegy:2500 Ft/fő (07.01-től)
Lovasbemutató felnőtt jegy:4000 Ft/fő
Lovasbemutató gyermek jegy (3 éves kortól):3000 Ft/fő

Foglalás, információ:
Telefon: +36305306821


Salföldi Major:
Salföld a Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel. A nemzeti park igazgatóság a falu határában alakította ki a Salföldi Majort 1997-ben, ahol egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfit, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajtát mutatja be.

Állatsimogatónkban kisállatok várják a lurkókat.

A Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. Több érzékszervünket is bevetve – látás, szaglás, tapintás és ízlelés – ismerkedhetünk meg a gyógynövényekkel, a "csodafüvek" hatásaival és felhasználási módjaival. A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket tájba illeszkedő játszótér várja.

Szemet-gyönyörködtető képsorozattal, az Absztrakt valóság című állandó fotókiállítással közelebb hozzuk a nagyközönség számára a Racka teremben, ami „a szemnek láthatatlan”. A pillangókat mindig is a szépséggel azonosították, de dr. Linden Gledhill biokémikusnak köszönhetően láthatjuk a szárnyak felszínének tökéletességét is. A makro-fotózás iránt elkötelezett kutató és fotós képei feltárják a lepkeszárnyak absztrakt és jól szervezett színmintáit, amelyek egyben azt sugallják, hogy a természet szépségét nem lehet mindig szabad szemmel látni. A lepkeszárnyakról készült makro fotókat a nemzeti park igazgatóság munkatársainak gyönyörű fényképei egészítik ki, egyben néhány érdekességet osztunk meg a lepkékről a kiállítás látogatóival. A kiállítás a látogatóhelyre váltott belépődíj ellenében, nyitva tartási időben tekinthető meg.

A Major fogadóépületében kiadványok, ajándéktárgyak, bivalyszalámi is vásárolható.

Iskolás csoportoknak és családoknak a Salföldi Major ingyenes családi füzetet ajánljuk. A kiadvány játékos feladatokkal, recepttel, kivágható könyvjelzőkkel színesíti a Major önálló felfedezését.

A Major a Káli-medencében a nemzeti park információs és ökoturisztikai központja is egyben. Innen nyílik lehetőség gyalogosan, kerékpárral, lóháton, esetleg lovas kocsival bejárni a Káli-medencét és megismerni természeti értékeit, mint a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a kőtengereket vagy a Salföld községtől délre fekvő, az erdőben megbúvó, 13. századi, pálos kolostorromot. A Káli-medence bejárásához buszos vagy gyalogos szakvezetés is igényelhető az igazgatóságtól. | Részletek

Vidéki hangulatú kikapcsolódás a családoknak, élmények mindenkinek!

Kutyát bevinni csak pórázon lehetséges!


Az állatok területe körül elektromos kerítés (ún. "villanypásztor") van elhelyezve, kérjük fokozottan figyeljenek a kisgyermekek és saját biztonságukra, ne érintsék meg a kerítést!


Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony–Balaton Geopark területén fekszik.

Kedves Látogatóink!

A bemutatóhelyre vonatkozóan a weboldal szövegében szereplő információk a mérvadók, a változtatás jogát fenntartjuk. Köszönjük megértésüket.


Értesítjük látogatóinkat, hogy az ötmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő naptól, azaz 2021. július 3. napjától, „A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról” szóló 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet értelmében a szabadidős létesítményekbe, így az Igazgatóság látogató-és bemutatóhelyeire, valamint szálláshelyeire való belépéshez és a szakvezetésekhez nem kell már védettségi igazolvány és ezeken a helyeken sem kötelező már a maszkhasználat, a továbbiakban belátásuk szerint használhatnak maszkot látogatóink, vendégeink.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park IgazgatóságUgrás a tetejére